Teja Stražišar: Psički je vrnila veselje

Vir: Lea
13. 4. 2011

Teja Stražišar, manekenka, ki se je za kratek čas ustavila v hiši slavnega Big Brotherja, in obenem finalistka izbora Miss Earth, je pred dobrim tednom domov prinesla majhno psičko. Psički, ki je dobila ime Tia, pa je Teja dala tudi novo življenje.

“Tio sem dobila pred kratkim, ko sem obiskala prijateljico in sem med pogovorom izvedela, da ima njen sosed mlado psičko, s katero pa ne ravna lepo. Seveda nisem mogla, da ne bi stopila do njega, in po daljšem pogovoru smo ugotovili, da je za Tio bolje, da živi pri meni. Podhranjeno in prestrašeno sem jo prinesla domov, ker sem vedela, da tako bitjece potrebuje dom, v katerem bodo znali in zmogli skrbeti zanjo,’’ nam pove začetek zdaj srečne zgodbe Teja, ki je Tio sprva hotela oddati dobrim ljudem, saj tudi njena mama ni bila preveč navdušena nad idejo, da se jima v stanovanju pridruži še kužika.

‘’Zgodba se je spremenila, ko jo je tudi mama zagledala, saj jo je s svojim pogledom takoj očarala in tako je zdaj Tia naša lepotička, ki se počasi navaja na srečno življenje, dobro hrano in ljubezen. Pa ne le mojo, tudi rotvajler mojega fanta jo ima zelo rad. Kljub razliki v velikosti jo je namreč vzel takoj za svojo,’’ nam je še povedala Teja, ki je danes povsem zaljubljena v malo zverino, kot pravi živahni psički, ki ima pri Teji resnično vse, kar potrebuje.

Borbe z nogavicami

Tia je počasi osvojila novi dom in se navadila na ljudi, ki jo imajo radi. Sčasoma je osvojila vse ­okrog sebe, kar je nazorno pokazala z grizljanjem rok, nog in vsega ostalega, kar mali nagajivki pride pod smrček. ‘’Zvečer se Tia uleže k mojim nogam in skupaj zaspiva, po navadi pa se zjutraj zbudim v kupu nogavic in copat,  s katerimi ima Tia ponoči svoje boje. In ko zmaga, jih znosi na mojo posteljo, kot da želi, da vidim, da se je ponoči dogajalo marsikaj,’’ se psički smeji Teja, ki jo velikokrat odpelje tudi na velikanski travnik, na katerem se obe naužijeta svežega zraka in skupaj tečeta, lovita golobe in še kaj, kar malo lepotičko, ki se navaja tudi hoje na povodcu, še posebej veseli.

‘’Tia je z mano ves čas, le ko imam obveznosti, kamor ne more z mano, je v varstvu pri fantu. Glede na njeno preteklost si namreč želim, da je Tia srečen pes, in upam, da mi bo to uspevalo tudi v prihodnosti. In četudi naju imajo zaradi najine igrivosti kdaj za malce čudni, se odlično razumeva, saj se Tia zelo rada stiska v mojem naročju,’’ je zgodbo o hvaležni psički med sprehodom končala Teja.