Tinkara Zorec: Boleči spomini

Vir: Lea
1. 7. 2010

Mlada mamica in nekdanja pevka priljubljene skupine Bepop Tinkara Zorec je kar 14 let imela pritlikavega kodra. Da je svojega ljubljenčka izgubila, pa je izvedela ravno takrat, ko je bila noseča s svojo prvorojenko Tyo ...

“Ko sem bila stara 11 let, sem si zaželela mini kodra črne barve. Z nami je živel je 14 let in ime mu je bilo Ogi. Bil je zelo navihan kužek, poln energije. Spomnim se, kako je še pri 13 letih skakljal okoli in se veselil vsakega trenutka z nami. Marsikdo je takrat mislil, da je še mladiček,” se spominja Tinkara.

Ogijevo slovo

Za kodre je značilno, da doživijo mnogo let, a Tinkarin Ogi je na koncu precej bolehal. “Ker je težko hodil, smo ga morali uspavati. In to je bilo ravno tisti mesec, ko sem izvedela, da sem noseča.” Po težkem slovesu se Tinkara ni odločila, da bi imela še kakšnega kužka.

“Preprosto nimam časa, saj sem zelo obremenjena s službo, poleg tega sem tudi videla, da ko si otroci omislijo kužka, imajo potem starši skrb še s tem.” Mlada mamica ne skriva ljubezni do živali. “Rada se ukvarjam s kužki, zlasti če so prijazni.”

Čeprav ima Tinkara zelo rada živali, pa obstaja ena izjema. In to so muce. “Na mačke sem alergična. Ampak niti ne na vse. Samo na določeno vrsto muck, ki imajo verjetno določeno dlako. Tako muce sploh ne pridejo v poštev, saj bi ves dan kihala,” še doda.

Zdaj ima želvo

Postavna mamica je svoji hčerkici dovolila živalco, s katero le ni toliko dela. Tya ima doma želvico, za katero skrbita tako Tya kot tudi Tinkara. “Želvica je zdaj stara 14 let. Prej je dobrih deset let živela pri Anžetu (bivši partner Tinkare, op. p.), zdaj pa je že skoraj štiri leta pri naju,” še doda Tinkara.

“Vedno znova pa se mi zgodi, da se zaljubim v kakšnega kosmatinčka, ki mi zbudi željo po kužku. Tako se je zgodilo tudi na fotografiranju v Mariboru.”

Priporočamo