Tjaša Hrovat: Ob Ayku se počuti varno

Vir: Lea
19. 7. 2012

Pevka Tjaša Hrovat, ki jo trenutno vsa Slovenija spremlja v skupini S.W.A.G iz šova X Factor, je velika ljubiteljica živali. Po izgubi prvega kužka jo je znova osrečil nemški ovčar Ayk.

Tjaša je Ayka dobila pred dvema letoma, ko se je njena družina odločila, da po izgubi prejšnjega kužka želijo novega kosmatinčka. "Ugotovili smo, da si po smrti prejšnjega brez hišnega ljubljenčka ne predstavljamo življenja. No, vsaj jaz, sestra in oči. Mami meni drugače, ampak je na žalost v manjšini. (smeh)"

Nemški ovčar je rodovniški in naključje je poskrbelo, da ima enako ime kot Tjašin prvi kuža. "Bolje se počutim, če imam ob sebi velikega in zvestega psa čuvaja, in naš Ayk vse to je. Naša zverina je že imela ime, ko smo jo šli iskat, saj ima rodovnik. Naključje pa je bilo, da je imel ravno tisti kužek, ki sem ga izbrala, enako ime kot naš prejšnji nemški ovčar – Ayk."

Obožuje samičke

"Ayk ima zelo poseben značaj. Ni vztrajen, vedno išče težave, poleg tega pa je zelo igriv. Najraje ima čisto nov par čevljev, da ga lahko grize, ravno sveže pomita tla, da jih umaže, in vrt, da uniči pridelke. Ob vsem tem zelo rad lovi čebele, ki pustijo kakšne posledice. (smeh) Obožuje čohanje po trebuhu. Le s samčki nima dobrih izkušenj in se z njimi ne druži rad. S samičkami pa bi lahko preživel cele dneve, pravi frajer, a ne? (smeh) Žal ga še nobena ni spustila bližje, da bi imel kaj potomcev. Mislim pa, da bi bil Ayk odličen oče. (smeh)" Kadar Tjaša nima obveznosti, gre najraje na daljše sprehode. "Enkrat nam je pobegnil in to, da ga je lovila skoraj polovica Doba pri Domžalah, se mu je zdelo blazno zabavno. Ni odnehal kakšno uro, potem pa se je dal zmesti s hrano in smo ga končno lahko odpeljali domov."

Nanj pazi kot na otroka

Aykov značaj je precej temperamenten, in kadar je v Tjašini družbi, mu nikoli ni dolgčas. "Nima najljubše igrače, igra se s tisto, ki se mu zdi najbolj zanimiva in zabavna v tistem trenutku, pa tudi če je to moja superga. Spomnim se, da sva se s fantom odpravila na morje in se odločila, da ga odpeljeva s seboj. Ko smo prišli, je zaradi njega marsikdo dobil nasmeh na obrazu, saj sva mu v posodo natočila vodo, ampak je raje pil slano vodo iz morja. (smeh) Ko sva se pozneje z njim odpravila v restavracijo ob morju, da bi nekaj pojedla, je Ayk vztrajno skakal na mizo. Uspelo mu je tudi prevrniti kozarec. Vrhunec pa je bil, ko je zagledal psičko in tako naglo vstal ter potegnil povodec, da je skoraj prevrnil celo mizo. Na koncu sva se z Juretom odločila, da izmenično jeva in paziva nanj kot na majhnega otroka. (smeh)"

Priporočamo