Tomy Mihičinac: Trenira s konji

Tomy Mihičinac: Trenira s konji (foto: Miša Margan) Miša Margan
Vir: Lea
5. 9. 2012

Akrobatski kaskader Tomy Mihičinac za svoje priprave izbira precej nenavadne kraje. Tokrat je izkoristil priložnost in svoje trike izvajal s pomočjo konjev.

Na prvi trenutek so se mimoidoči, ki so zagledali Tomya s konji, prestrašili, saj niso vedeli natančno, kaj fant počne z živalmi. A tako Tomyju kot konjem je bilo prav zabavno, saj so se pripravljali na prav posebno prireditev. "Pripravljali smo se na prireditev Konjeniške kmetije Bistra iz Šentruperta pri Mirni. Kar nekaj srečanj je bilo potrebnih, da sem se s konji spoznal in da so se navadili na nenavadnega jezdeca. (smeh) Delo s konji je lahko že samo po sebi nevarno, kaj šele ob izvajanju akrobacij. Zelo hitro se namreč lahko prestrašijo pri stvareh, ki so jim neznane. V tistem lahko skočijo ali brcnejo in niso pri miru, kar je povsem razumljivo. Noben konj ni miren pri takšnih nastopih, zato je nujno, da se res dobro spoznamo."

S 'konjskimi' saltami jemlje dih
Tomy si je za priprave na nastop domislil kar nekaj trikov, ki bodo vzbujali kar nekaj drznih skokov. "Pripravljam nove salte čez konje in salte s konja. Dodal pa bom še nekaj svojih še nevidenih akrobacij, tako da bo ves nastop nekaj posebnega. Adrenalin tudi tukaj ne bo poznal meja," nam še zaupa Tomy. "Že prvi stik s konjem je bil pozitiven, saj sem ga najprej malo pobožal in pogumno zajahal, da se me je tudi on navadil. Nato so se hitro začeli moji podvigi le stopnjevati in moram priznati, da pozitivno. Ko sem se navadil trike na enem konju, se je že želja po novem adrenalinu, da poskusim stati na dveh konjih hkrati, in to na rokah, saj tega še nikjer nisem opazil. Po vseh teh podvigih sem nato poskusil še s skoki čez konja in moram priznati, da se je konj tokrat ob mojem zaletu ustrašil in kar pošteno trznil, ampak postopoma se je navadil in rezultat je bil res lep leteči skok čez konja, nato še čez prijatelja in konja hkrati. Zdaj, ko to že obvladam, pa za nastop pripravljam nove podvige, kot so salta čez konja in salta s konja, ter vse preostal nore vragolije, ki jemljejo dih." (smeh)

Konje je dobro preizkusil
"Na idejo o slikanju s konji sem prišel tako, da mi je prijatelj predlagal, naj preizkusim še kaj novega. Najprej sem bil skeptičen, kako bi to izvedel, saj do tega trenutka nisem imel resnejšega stika s konji. Hkrati pa so me preletele misli tistih, ki so se že med samim jahanjem huje poškodovali, ker jih je konj vrgel s hrbta na tla ali pa celo brcnil. Ampak ni mi dalo miru, in ker obožujem adrenalin in posebne stvari, sem sprejel nov izziv," doda Tomy. "Naslednja naloga je bila najti primernega konja. Sodelavec mi je zaupal, da ima doma prijazne konje. Takoj za tistim pa se je zgodilo naključje in v pošti sem našel sporočilo o sodelovanju na dnevu odprtih vrat Konjeniške kmetije Bistra. Dogovor je bil sklenjen in tako je tudi prišel vikend, da testiram konje in tudi sebe, ali bom zares sposoben zajahati konja na rokah."

Priporočamo