Urška Hočevar Čepin: Njena čivava je alergična na Aleša!

Vir: Lea
21. 4. 2010

Urška ima doma dve čisto različni pasmi psov. Ena je čivava Rozi, druga pa mops Greya. Prva je zlobna, druga prijazna. In prva ni prenesla Urškinega bivšega moža Aleša Čepina že takrat, ko še ni imel oznake bivši!

Urška ne pozna vzroka, a jasno ji je, da čivava Rozi moških ne prenese. Sovražna je celo do Urškinega očeta Janeza, da o mržnji, ki jo goji do njenega bivšega moža Aleša, niti ne govorimo.

“Ima pa zelo rada mojega sinčka. Čeprav jo Val mrcvari, je edini predstavnik moškega spola, ki mu Rozi to z veseljem dovoli,” pravi Urška, ki je zelo zadovoljna vsaj s tem, da je Rozi tako lepo sprejela njenega sina. “Res se imata rada, skupaj se igrata ... Bila sem prav presenečena, saj je sicer zelo ognjevita, ima zelo živahen značaj. Če ne bi videla njene velikosti, bi si mislila, da je to en velik zloben pes.”

Je kot sraka!

Njeno čisto nasprotje pa je mops Greya, ki ima rada vsakega, ki pride k Hočevarjevim. “Vsakega lepo sprejme, ga poliže, pusti se božati,” našteva njene vrline lepa pevka ter doda, da je ognjevita le pri eni stvari – ko gre za hrano. “Obe zelo radi jesta, tako da se pogosto grebeta, katera bo prej pri skledi.”

Urška zanju res lepo skrbi. Redno jima menjava vodo, razvaja pa ju tudi z najdražjimi pasjimi briketi. In kaj dobi v zameno? No, Rozi z veseljem pospravlja stanovanje ... “Je kot sraka, ki vse znosi v svoje gnezdo! Vse copate, če je na tleh kakšen kos perila, nogavice, igrače, torej vse, kar leži na tleh, odnese v svojo košaro. Če kaj pogrešamo, točno vemo, kje bomo to našli!”