Žana Povše: Ločitev, nova pesem in nova ljubezen …

Žana Povše: Ločitev, nova pesem in nova ljubezen … (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
21. 5. 2018

Le kdo se ne spomni Žanine Druge violine? Pesem, s katero je pred desetimi leti zaznamovala svojo glasbeno kariero. Odlična vokalistka se je nato preizkusila tudi v televizijskem šovu Znan obraz ima svoj glas, kjer je potrdila, da sodi na velike odre. In res. Ob številnih nastopih, ki so jo spremljali v zadnjem času v tujini, pa se je na njenem osebnem področju veliko spremenilo.

Žano so zajele velike spremembe, ki so se pripravljale že dlje časa. Danes, ko se ozre nazaj, vidi, da se je vse dogajalo z razlogom. Tudi ločitev od dolgoletnega soproga Danija, s katerim imata desetletno hčerko Kiaro.

"V vsem tem času sva se odtujila in spoznala, da bomo vsi bolj srečni, če nadaljujemo vsak svojo pot," nam je zaupala Žana. "Naučila sem se ogromno, postala močnejša in bolj zrela. Preživela sem tudi nekaj hudih trenutkov, ampak prav to nas naredi močnejše, mar ne?" Žana pravi, da sta sicer zdaj oba bolj srečna in svobodna. Kljub temu da je med njima še zelo močna vez – Kiara. "Tudi Kiara vidi pozitivno spremembo, zato zanjo razhod ni bil prehud, čeprav za nobenega otroka to ni ravno mačji kašelj. Je vseeno ločitev. Ne podpiram tega, da bi morali vztrajati v zvezi zgolj zaradi otrok. Otrok veliko bolj trpi, če se starša ne razumeta in ne podpirata. Otrok to občuti, tudi če se starša trudita skriti. To vem, ker sem bila v isti situaciji. In tako se lahko oblikuje določena travma, ki jo otrok nosi s sabo še vse življenje," še prizna Žana.

Žana Povše: Ločitev,  nova pesem  in nova ljubezen …

Žana je našla nove izzive, in sicer pripravlja izid svojega albuma, ki je že skoraj končan. "V kratkem bo izšla nova pesem z naslovom So Close So Far, ki bo tudi na albumu. Moje pesmi so napisane v angleškem jeziku. Res slišim, da je glasbenikom vedno težje priti na radijske postaje (razen določenih iznajdljivih izjem), vendar me to ne skrbi, ker tokrat nimam želje in potrebe po slavi in pozornosti, ampak imam željo, da pokažem ljudem, kaj glasba dejansko je," še pove Žana. Pri vsem tem pa jo že podpira nov partner, violinist Boris. "Z Borisom sva se spoznala po mojem razhodu z Danijem in nekako naju je združila usoda. Zaljubila sva se 11. 11., tako pa je tudi naslov mojega prihajajočega albuma. Zdaj vidim, da so bile moje pesmi, ki so nastajale zadnjih pet let, tudi napisane zanj. In ker je Boris violinist, bo tudi on sodeloval pri izdelavi albuma. Zdaj vidim, da je bil on tisti manjkajoči člen, da se album lahko zaključi," je še povedala Žana.

Besedilo: MIMA MUHIČ // Foto: Primož Predalič, osebni arhiv

Priporočamo