Med Lorello Flego in Mariom Galuničem je kemija!

Med Lorello Flego in Mariom Galuničem je kemija! (foto: Žiga Culiberg) Žiga Culiberg
11. 7. 2015

Lorella Flego in Mario Galunič sta eden izmed priljubljenih televizijskih voditeljskih parov, ki s svojo profesionalnostjo, znanjem in sproščenim vodenjem v trenutku osvoji številno občinstvo na prireditvah, kot tudi pred malimi zasloni.

Televizijskega voditelja in nekoč kralja nedeljskih zabav Maria Galuniča številno občinstvo po odhodu v uredniške vode močno pogreša. Poletje je čas za sproščene teme, zabavo in tradicionalni festival Melodij morja in sonca, ki portoroški Avditorij zadnja leta napolni do zadnjega kotička. Ob odličnih in kakovostnih pesmi različnih izvajalcev sta za to nedvomno zaslužna tudi voditelja dogodka Lorella in Mario, brez katerih si množica obiskovalcev mesta vrtnic sploh

ne predstavlja festivala.

Nacionalna televizija bo tudi letos - v soboto, 4. julija - že 35. festival Melodije morja in sonca, na katerem se bo za pet nagrad strokovne žirije in veliko nagrado festivala potegovalo 14 novih poletnih melodij, prenašala v živo na prvem programu nacionalne televizije ter na Radiu Slovenija, Radiu Koper, Radiu Maribor. Lorella in Mario sta nam potrdila, da nista samo profesionalna voditelja, ampak prava prijatelja, ki spoštujeta drug drugega.

"Sploh si ne predstavljam, da bi Melodije morja in sonca vodil s kom drugim. Drug drugemu prinašava srečo in se res fino dopolnjujeva. Prihodnji teden se bova začela ukvarjati z veznimi besedili. Ideje si nato deliva prek e-pošte, v tednu pred festivalom pa iz vsega izluščiva najboljše in hudomušne zamisli," nam je razkril Mario, ki si je vzel pred festivalom tudi nekaj dni zasluženega oddiha v tujini. Velika poznavalka naše in tuje mode ter ne nazadnje ena od naših najvidnejših in najpriljubljenejših televizijskih voditeljic Lorella Flego pa je razkrila kar nekaj zanimivosti pred glasbenim dogodkom. "Festival je zame resnično nekaj posebnega in se ga zelo, zelo veselim. Pa ne le zaradi glasbe, temveč tudi zaradi čarobnega vzdušja, občinstva in Maria, ki bo znova ob meni. Mislim, da smo vsi skupaj lani izpeljali enega izmed najlepših festivalov v zgodovini MMS-a, zato močno upam, da mu bomo kos tudi letos. Trenutno se posvečam oblekam; kreacije bodo za letošnji MMS resnično čudovite, pastelno obarvane, bleščeče in glamu­rozne. Tudi ta del priprav je v resnici zelo zabaven; sama se ukvarjam s stajlingi, zato je toliko več dela, vendar je po drugi strani to moja strast, tako da se prav nič ne pritožujem," pove Lorella, ki med vodenjem prireditev z Mariem čuti prav posebno kemijo med njima: "Veliko lažje je delati z osebo, ki ti je blizu. Mislim, da je ta kemija na odru med mano in Mariem tudi vidna; sva prijatelja, zelo ga spoštujem in všeč sta mi njegov subtilni smisel za humor ter inteligenca. Z njim ni nikoli dolgčas. Po drugi strani je voditelj, ki se vedno in povsod znajde, zna rešiti vsako situacijo in je rojen za pred kamero. Delala sem že z mnogo voditelji, vendar je Mario edinstven."

Seveda pa zaključek poletnega festivala za Lorello pomeni tudi, da se le nekaj dni za tem odpravlja na dolg in zaslužen tradicionalni dopust z družino v Ameriko. "Res je, takoj po festivalu gremo. Zelo se veselim Amerike, priznam, da sem vedno z eno nogo tam, tako da mi je dopust še posebej pri srcu. Ne razmišljam toliko o nakupih, čeprav vem, da bodo, bolj razmišljam o zelo posebni energiji, ki je del teh krajev. Zame je to popolni odklop in hkrati trenutek, ko se znova najdem. Po vsaki televizijski sezoni sem zelo utrujena, dobesedno brez moči; oddaje snemamo vsak teden, prav tako smo zelo aktivni s slikanjem za spletno stran www.glitter.si. Zdi se mi, da sem neprestano v maski ali pri frizerju, vedno iščem obleke ali tekam po različnih lokacijah; ob tem so tudi prireditve. Včasih je vsega preveč in dopust je torej čas, ko končno pozabim na vse obveznosti, vendar ne popolnoma, saj me denimo spletna stran še vedno zahteva. A že to, da bom pisala članke v kopalkah in pod palmo, me spravlja v dobro voljo. Takoj bi podpisala, da bi bilo tako vse leto!"

MORJE SVEŽIH MELODIJ

Koga čaka velika nagrada?

Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanju RTV Slovenija, Avditorija Portorož in Občine Piran, se bodo za veliko nagrado Melodij morja in sonca 2015 ter nagrade strokovne žirije za najboljšo glasbo, za najboljše besedilo, najboljši aranžma, najboljšo izvedbo in najboljšega debitanta oz. avtorja – 'nagrado Danila Kocjančiča' potegovale naslednje skladbe oz. izvajalci (po abecednem vrstnem redu): Alja Krušič - Najin ples, Bilbi - Limonada, Easy - Nekaj med nama, Eva Boto & Gašper Rifelj - Ljubezen dela čudeže, Francesco Squarcia - Innamorarsi di te, Ina Shai - Iščem sonce, Katrinas - Do neba, Klepač in Gustinčič KinG - Malo za hec, malo zares, Monika Pučelj - V dobrem in slabem, Polona Furlan - Ostani še malo, Skupina Mozaik - Prvi poljub, Šturle - Hit poletja, Tulio Furlanič - Bloody Marry in Žiga Rustja - Ne sodim sem. Lani je na festivalu slavil primorski kantavtor, pevec Rudi Bučar s Frčafelami, in sicer s pesmijo Sen znala jes, ki so jo odpeli v istrskem narečju.

Napisal Alojz Petrovčič, fotografije Žiga Culiberg - RTV Slovenija