Lorella Flego: Iskreno o zvezah

Lorella velja za medijsko osebnost, ki vedno jasno pove svoje mnenje o različnih zadevah, saj, kot sama pravi, mora imeti vsak svoja načela in se jasno izraziti na vprašanje, pa naj gre za modno ali življenjsko temo. (foto: Story Press) Story Press
Vir: Story
9. 1. 2016

Velika poznavalka mode in televizijska voditeljica Lorella Flego je imela v decembrskih dneh veliko obveznosti s snemanjem modnih oddaj Bleščica, pisanjem svojega priljubljenega bloga ter vodenjem številnih prireditev ob zaključku leta za poslovne partnerje po Sloveniji.

Razkrila pa nam je tudi svoj pogled na najbolj perečo temo preteklih tednov, svoj pogled na referendumsko vprašanje.

"Čeprav sem mama, je zelo težko govoriti o posvojitvah in družinah, ki niso najbolj tradicionalne. Namenoma ne uporabljam besede 'normalne', saj je zame normalnost zelo relativna, v družini pa je ključnega pomena, da so odnosi harmonični, da je mir ter se starša, četudi istospolna, dobro razumeta. Vedno je ljubezen tista, ki odloča, in v zadnjih letih je družba jasno in glasno pokazala, da so se stvari spremenile, družine so postale povsem drugačne, imamo vedno več ločitev in primerov otrok, ki žal trpijo prav zaradi pomanjkanja ljubezni," je neposredna Lorella, ki nadaljuje:

"Po drugi strani menim, da je težko vedeti vnaprej, ali bosta partnerja dejansko sposobna dati otroku dovolj ljubezni ter poskrbeti za vse stvari, ki jih potrebuje. Iz osebnih izkušenj vem, da dokler nisi pred dejstvom, torej z otrokom doma, ki spi v svoji postelji, ne moreš vedeti, kaj pravzaprav pomeni biti starš, kakšne so odgovornosti, kako se ti življenje obrne na glavo, predvsem pa, da otrok ni igračka, ima svoj karakter, svojo voljo, svoj ritem in veliko zahtev. Če sta partnerja v ravnovesju, usklajena, ljubeča, konec koncev tudi dobro situirana, mislim, da ni ovir; v svetu imamo resnično veliko primerov istospolnih partnerjev, ki so posvojili otroka in ga uspešno vzgajajo. Potem se seveda poraja še eno vprašanje: ali je bolje imeti očeta in mamo, ki se ne razumeta, ali je bolje imeti istospolna partnerja, ki zagotavljata popolno ljubezen? Sem za drugo možnost. Težko bo 'izmeriti' ljubezen in v končni fazi tudi zrelost, veliko je na strani tistih, ki se odločijo za posvojitev; ni samo to, da morajo biti prepričani, ključnega pomena je, da so tudi zreli."

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Lost production

Značke: Lorella Flego
Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 01/2016

Story 01/2016, od 30. 12. 2015