Lorella Flego je dopust združila z delom

25. 9. 2018 | Vir: Nova
Deli
Lorella Flego je dopust združila z delom (foto: Zen)
Zen

Modna urednica in televizijka Lorella Flego je ženska, ki bi ji le stežka očitali, da modnega sveta nima v malem prstu, saj je kot vidna medijska osebnost na vsakem koraku vedno brezhibno urejena od glave do peta.

Letošnje poletje si je po tradicionalnem vodenju portoroških Melodij morja in sonca vzela čas zase ter se popolnoma odklopila od medijev. Kot že zadnjih nekaj let je odpotovala v Ameriko.

Lorello smo povabili na pogovor, da nam opiše letošnji poletni oddih ter predstavi modne novosti, ki jo čakajo v jesensko-zimskih dneh. "Amerika je prav gotovo vedno polna izzivov in lepega, nabita z energijo in nekako je tako, da tam dobiš neverjetno ustvarjalne ideje. Tudi tokrat ni bilo nič drugače, združila sem dopust in delo ter zelo uživala. Spoznala sem veliko zanimivih ljudi, ki so mi odprli vrata stanovanja, končno sem šla na Key West – to sem si dolgo želela – in videla najbolj južni del Floride. Prihodnje leto se prav gotovo vrnem," v smehu razkrije Lorella in doda, da je na dopustu dobila nove zamisli tako na modnem področju kot tudi na spletu.

"Pri modi je tako, da je vedno ogromno novosti in v moji glavi je že kaos zato, ker imam preveč idej. V zadnjih letih sem se odločila, da povečam angažiranost na internetu, ker se tukaj največ dogaja in gre svet v to smer. Zdaj imam že tri spletne strani – v slovenščini, italijanščini in angleščini – in najraje bi pisala samo zanje. Z njimi se najraje ukvarjam tudi zato, ker je odziv bralk fenomenalen. Za Bleščico pripravljam veliko poulične mode, portrete stilskih ikon, pregled največjih in najlepših trendov, intervjuje z domačimi oblikovalci in še kaj. Zelo rada ustvarjam sproti, ker je tako najlažje in sta tako priprava kot realizacija vsega v družbi ekipe vedno polni adrenalina."

Flegova v vlogi mamice nadvse uživa, zato nam je povedala, da so trenutki s hčerko Sofio nekaj posebnega, saj so popolnoma spremenili pogled na njeno življenje. "Sofia je zelo prisotna in tako radovedna kot še nikoli. V resnici vedno upam, da bo deloma nadaljevala moje delo, sicer ima zelo velik smisel za fotografiranje, to ji je všeč in jo zabava, morda se bo tukaj našla. Vedno mislim, da ji bom lahko pustila neko dediščino in srčno upam, da se bo tukaj videla. Če pa bo želela postati ali delati karkoli drugega, tudi prav. Ne dvomim, da bo zelo sposobna. Na letošnjem festivalu MMS so mediji nepričakovano vstopili v moj zasebni prostor z razkritjem moje hčerke ter objavami v medijih. Ni me zmotilo.

Sofia je bila prvič na festivalu in je preprosto letela do mene takrat, ko sem končala vodenje. Ni bilo možnosti, da bi jo ustavili, ker je kot vihar. Ne bi se mi zdelo prav, da ne bi prišla do mame. Jaz sem je bila neskončno vesela in očitno tudi fotografi! Zdaj je dovolj velika, da razume in sama pove, da bi se rada slikala z mano, tako da se morda to še zgodi, kdo ve. V vsakem primeru mislim, da je kar dobro, če so otroci manj izpostavljeni, konec koncev sem življenje pred kamero izbrala jaz, in ne ona," doda z nasmehom za konec.

Podpira modne talente

V Kopru bo letos 21. septembra potekala prav posebna modna revija z imenom Stylo, ki jo koprski center mladih CMK v sodelovanju z MOK in letošnjim ekskluzivnim pristopom Mercedes Benz Fashion Week Ljubljana pripravlja že tretje leto zapored. Rdeča nit revije je, da se v različnih temah da priložnost mladim ter še neizkušenim modnim oblikovalcem. Ker je Lorella del strokovne komisije, nas je zanimal njen pogled na sam dogodek. "Super priložnost in super prireditev. Žal mi je, da letos ni bilo toliko prijav, in žal mi je, da me letos ne bo zraven prav zato, ker bom v tujini na tradicionalnem jesenskem tednu ženske mode v Milanu," pove Lorella in doda. "Vsekakor podpiram prireditev in srčno želim, da bi bili mladi bolj odzivni in motivirani, po drugi strani pa vem, kako jim je težko. Tisti, ki ciljajo visoko, ciljajo v tujino. Najraje bi videla, da bi bilo čim več takih revij in čim več natečajev za mlade, pa tudi več denarja za to, da se kolekcije razvijejo. Imamo pa na Obali župana, ki mu je mar za tovrstne stvari in jih tudi razume ter podpira. Srčno upam, da bo tako tudi v prihodnosti."

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Zen

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik