Lorella Flego & Mario Galunič: Blizu sta si po srcu in energiji

15. 7. 2017 | Vir: Lea
Deli
Lorella Flego & Mario Galunič: Blizu sta si po srcu in energiji (foto: Žiga Culiberg)
Žiga Culiberg

Televizijski duo, modrooka Primorka Lorella Flego in nekoč eden od najboljših voditeljev zabavnih oddaj na RTV Slovenija, Mario Galunič, danes v vlogi odgovornega urednika razvedrilnega programa, sta že leta nepogrešljiva voditelja poletnega festivala Melodije morja in sonca v portoroškem Avditoriju.

Občinstvo, ki amfiteater Avditorija v mestu vrtnic v zadnjih letih napolni do zadnjega kotička, meni, da sta si voditelja televizijsko usojena. Med njima se na odru namreč vedno znova prepleta prav posebna energija, s katero navdušita številne gledalce tako na prireditvi kot pred malimi zasloni.

Pred dnevi sta se voditelja in prijatelja Lorella in Mario v poznih popoldanskih urah sprehajala po različnih lokacijah Portoroža, kjer sta s televizijsko ekipo na kopnem in morju posnela poletno obarvan spot za letošnji festival MMS. Mi smo seveda oba voditelja poklicali ter prosili, da nam iz prve roke razkrijeta, kakšen je njun res čudoviti voditeljski odnos. "Imeli smo se skrajno lepo, vedno imam občutek, da na morju vsi, vsaj malo, odklopimo in se imamo skrajno dobro. Vesela sem, da je med Mariem in mano ista energija, in čeprav se ne vidiva pogosto, je ta vez zelo močna. Tokrat smo se naokrog odpravili z barko, nekatere slike pa so nastale v meni najljubši portoroški Rezidenci Čeligo. Bilo je popolno in zelo mirno, resnično smo uživali vsi člani ekipe. Na barki je bilo prav zabavno, saj so se med snemanjem ljudje kar skrivali, da ne bi bili v kadru, in je bilo notri zelo, zelo vroče, zato so vsake toliko prišli ven po sapo. No, midva z Mariem nisva imela teh težav, ker sva bila neprestano v akciji!" nam je v smehu razkrila Lorella ter besedo prepustila Mariu, ki je razkril, da si brez Lorelle festivala ne predstavlja.

"Večkrat sem že povedal, da si vodenja MMS-a brez Lorelle ne predstavljam in me tudi ne zanima. Vsakoletno srečanje v Portorožu enostavno ne bi bilo enako brez nje. Pred 18 leti sva se spoznala in kemija je učinkovala takoj. Nisem mogel verjeti, da se mi je to zgodilo, saj ni lepšega kot delati z osebo, ki ti je blizu tudi po energiji, po srcu. Vse od takrat do danes so ostali med nama navdušenje, naklonjenost in uživanje, ko sva skupaj. Vedno si imava toliko povedati in besedila za festival se oblikujejo sproti, medijo. Vse je tako naravno in lepo, da si skoraj ne upam na glas govoriti, kako zelo uživam z njo na odru, da ne bi kdo pomislil, da imava lahko delo. Lorella je odgovorna, nanjo se lahko zanesem, je izjemno delavna, pripravljena je vaditi tudi ponoči in zgodaj zjutraj, vse dokler ni prepričana, da sva naredila vse, kar je potrebno. Kdorkoli naju je pred davnimi leti dal skupaj na oder, je naredil veliko stvar in sem mu za to hvaležen."

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan