Lorella Flego: Moja mama je neverjetna!

20. 5. 2011 | Vir: Story
Deli

Televizijska voditeljica Lorella Flego je s svojo mamo Isabello zelo tesno povezana. Gospa Flego je oba svoja otroka, Lorello in Andrea, naučila, da je edino pravo zatočišče družina.

Story: Kakšni so bili vaši občutki ob tem, ko se je na velikem zaslonu koprskega Koloseja na letošnji svečani občinski seji MOK vrtel življenjski film letošnje velike nagrajenke priznanja ob 15. maju, vaše mame Isabelle Flego? Med starejšimi fotografijami, ki so se vrtele v krajšem predstavitvenem filmu, smo opazili tudi vas kot otroka v maminem naročju ...

Priznam, da je bilo kar težko. Ko sem izvedela, da bo mama prejela nagrado, sem bila izjemno zadovoljna, saj vem, kako je zanjo ta nagrada pomembna, seveda pa tudi za vso družino, saj jo vsi podpiramo. Obe sva zelo čustvenega značaja, zato sva se takoj vprašali, ali bova na odru zdržali brez solz. Film me je nedvomno ganil, prav tako intervju z mamo, komaj sem zadržala solze. Sem zelo čustvena in družina mi res veliko pomeni.

Story: Vaša mama velja za veliko kulturnico in je aktivna na več področjih. Kako gledate na to njeno izjemno življenjsko odprtost?

Moja mama je z eno besedo neverjetna. V sebi združuje učiteljico, pisateljico, izjemno zvesto prijateljico z najvišjimi moralnimi vrednotami in, jasno, tudi najboljšo mamo na svetu. To, da je življenjsko zelo odprta, drži: z bratom Andreo sva zrasla v duhu tolerance in odprtih mislih. Oba veva, da vsak človek potrebuje dobre odnose, če želi dobro delovati v družbi; prav tako se zavedava, da je pomoč sočloveku ključnega pomena; to je tudi smisel našega bivanja na Zemlji.

Story:  Katere vrednote, ki vam jih je ‘vcepila’ mama, boste prenesli na sojo hčerkico Sofio?

Naučila nas je, da ni meja, tudi če so nekje geografsko postavljene, če jih le nimamo mi v glavi. Naučila nas je, da smo strpni in optimistični, pozitivni in včasih tudi nekoliko oddaljeni, sploh takrat, ko okolje postane nestrpno. Naučila nas je, da je edino pravo zatočišče družina, zato smo kot družina zelo povezani in se vedno podpiramo.

Story: Pred rojstvom male punčke Sofie ste se dostikrat vprašali, kako se boste znašli v odgovorni vlogi mame. Kako zdaj gledate na to?

Vloga mame je najtežja in hkrati najslajša na svetu; z otrokom vse dobi novo dimenzijo, hkrati pa ugotoviš, da narava odlično poskrbi za vse nagone. Nihče te ne more naučiti, kako biti mama, preprosto si mama. Starša vedno priskočita na pomoč, z veseljem pomagata, Sofio obožujeta, saj je prva vnukinja! Razvajata jo predvsem tako, da jo oče zelo rad nosi v naročju, mama pa ji nenehno prepeva razne pesmice in piše poezije. Lepo je videti, kako uživata v njeni družbi, in obratno.

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan