Lorella Flego: “Nadaljujem zgodbo o modi, saj drugih zgodb niti ne poznam"

Lorella Flego: “Nadaljujem zgodbo o modi, saj drugih zgodb niti ne poznam" (foto: Zen) Zen
Vir: Story
15. 1. 2019

Priznana voditeljica in velika poznavalka mode Lorella Flego leto 2018 zaključuje na svojstven način, saj bo zaradi televizijskih sprememb njen modni pogled na začetku leta 2019 zajadral v povsem druge dimenzije. 

Story: Leto 2018 je bilo pri vas zelo delavno, a obenem polno presenečenj, saj ste ravno v zadnjem mesecu leta doživeli presenečenje nacionalne televizije, ki vaše oddaje Bleščica ni uvrstila v televizijsko shemo za leto 2019. Mar to pomeni, da v leto 2019 vstopate s povsem drugačnim pogledom in vizijo glede svojega dela?

V resnici ne. Nadaljujem zgodbo o modi, saj drugih zgodb niti ne poznam. Vedno pravim, da je ne glede na okoliščine tako, da se bom ukvarjala z modo in jo ustvarjala, dokler bom lahko oziroma dokler mi bo izziv in v tako veliko veselje. Čaka me veliko dela, a se ga ne bojim, saj vedno veliko delam in ustvarjam za različne spletne strani in oddaje, tako da je pestro in raznovrstno. V vsakem projektu je delček mene, seveda pa so tudi projekti in izzivi, ki me najbolj navdušujejo.

Story: Vas televizijska nestabilnost moti?

S tem se ne ukvarjam, tudi z gledanostjo ne, ker gre v mojem primeru za oddajo, ki terja posebno občinstvo, petičneže in modne navdušence, morda nekoliko bolj modno izobražene ljudi. Jasno je, da ne gre za oddajo za maso, a kot vem, je poslanstvo nacionalne televizije prav to, da gledalcu ponuja tudi, če ne predvsem, take oddaje.

Story: Slišati je, da boste po novem s svojo modno zgodbo prispevkov v Bleščici pristali v jutranjem programu. Že imate ideje za novo oddajo, ki bo najverjetneje tudi zamenjala ime?

Oddaja bo ostala Bleščica, ker gre za blagovno znamko, ki je ne želim spremeniti. Želja je, da bi imela gosta v studiu, da bi imela oddaja tudi svetovalno noto, kar mi je zelo všeč, da bi bili bolj povezani s slovensko sceno, kar se mi zdi dobro, vseeno pa ne smemo pozabiti, da pri nas ni prav veliko modnih presežkov, pravzaprav bi rekla, da jih je čedalje manj. Zato ima tudi moda to svetovno noto, ker se zgodi predvsem v tujini, a to ni kritika Sloveniji, saj je moda doma v Italiji, Franciji in Ameriki. Potem se zgodba konča.Story: V prazničnem času zelo uživate. Radi ustvarjata s hčerko Sofio?

To je najlepše obdobje za dom ter družino in veselim se prav lepih trenutkov, ki jih preživljam doma. Načrtujem tudi sneg in morda prvo smučanje s Sofio, ki je bila lani še dokaj nezainteresirana, zato smo se sankali, a letos zna biti malo drugače. Priznam, da nisem ravno vrhunski športnik na smučeh, a nekako bo že šlo! (smeh)

Story: Sofia pa je tudi zelo kreativna deklica, kajne?

Sofia je zelo ustvarjalna, zanimajo jo vse stvari, ki so v njenih očeh nove in nekoliko drugačne. Zelo rada riše, ustvarja stvari iz papirja, obleke za svoje lutke, nakit in še marsikaj drugega. Vidim, da ima smisel tudi za estetiko, zazna dobre barvne kombinacije, lepe make upe in ima že zelo izdelan okus, tako da se samostojno oblači in izbira stvari, ki jih bo nosila. V trgovinah je z njo običajno zelo pestro. (smeh)

Story: Kaj pa najraje počnete v prazničnem času?

Zame je december čas, ko se lahko posvetim branju in stvarem, ki so čez leto navadno potisnjene v kot, na kar nisem ponosna. Tudi dobrodelnost ima v tej zgodbi svoj prostor in vedno si zadam cilj, da razveselim koga, ki ima v življenju manj sreče in možnosti. Tako sva denimo s Sofio podarili njene igrače, obleke in čevlje ter veliko mojih oblek družini v Mariboru, ki je potrebovala pomoč. Ko sem gledala te kose in jih pakirala, sem ugotovila, da imajo nekateri celo še etiketo, toliko o tem, kako otroci prerastejo stvari in kako mamice naredijo kakšen zgrešen nakup, sploh če so slabe volje. Upam, da bo novo leto polno dobrega in da bo več prostega časa za stvari, ki jih imam rada. Na koncu se razkošje vrti le okoli prostega časa: če imamo denar in nimamo nič časa za družino ali zase, je vse nesmiselno.Story: Imate še kakšno željo, ki bi jo radi v letu 2019 uresničili?

Imam, a ne smem povedati, če ne, se ne bo uresničila. (smeh)

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: Zen

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story27/2018

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 27/2018

Story 27/2018, od 20. 12. 2018