Lorella Flego: Njena Sofia ima velik smisel za estetiko

4. 1. 2018 | Vir: Story
Deli
Lorella Flego: Njena Sofia ima velik smisel za estetiko (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Primorka Lorella Flego, ki na vseh prireditvah po Sloveniji že leta s svojim modnim izborom blesti od glave do peta, pravi, da je praznično obarvan december njen mesec.

Po vseh obveznostih je voditeljica najraje v objemu družine in hčerke Sofie, s katero  veselo ustvarjata.

Story: Lorella, preživeli smo praznične dneve, ko je po vseh obveznostih na prvem mestu družina. Se strinjate s tem, da bi morali skupnim družinskim trenutkom v tem ponorelem svetu namenjati več časa in prostora?

Vsekakor, sicer je družba žal tako naravnana, da je postal prosti čas prava utopija. Marsikdaj se namreč sprašujem, kdaj smo pravzaprav prosti, saj zase vem, da nisem nikoli. Četudi sem doma, so moje misli obremenjene z delom - tukaj so telefoni, elektronska pošta, računalnik. Sicer sem se z leti naučila vse izklopiti, a priznam, da me marsikdaj peče vest, ker sem se navadila, da sem 24 ur na dan na voljo, kar mi ni niti malo všeč.

Story: S hčerko Sofio je prišla tudi bolj odgovorna vloga v vašem življenju ...

Po porodu ugotoviš, da nisi več na prvem mestu, a se seveda ne pritožujem, daleč od tega. Želim samo povedati, da ti otrok podari novo dimenzijo življenja. Kar je bilo včasih jaz in jaz, je zdaj Sofia, Sofia in Sofia. V dobrem in slabem. In seveda moram povedati, da otrok spremeni vse prioritete, ker se vse vrti okoli njega, drugo je nepomembno. Zato se znam danes tudi ustaviti. Če srečam kakšno težavo, sploh poslovno ali človeka, ki mi ni všeč, a žal moram delati z njim, je tako, da pomislim na družino in prave vrednote. Tako vsaka težava dobi novo dimenzijo in se dobesedno razblini.

Story: Kakšna pa so vaša družinska srečanja?

Zelo je pestro! Ta tradicija se ni spremenila, še vedno smo skupaj, sicer ne do polnoči kot včasih, ker je za Sofio prepozno, smo pa 25. decembra za kosilo in resnično uživamo. Velikokrat pomislim, da bi bila rada punčka, pa čeprav le za en teden, in uživala v vseh pozornostih, ki bi mi bile namenjene.

Story: Zelo ste navezani na mamo Isabello. Nam razkrijete, ali ste morda kakšno skupno tradicijo z mamo prenesli na hčerko Sofio, ki odrašča in postaja prava lepotica?

Veliko jih je, morda ne ravno tradicija v popolnem pomenu besede, prej bi rekla, da gre za način življenja in sanje. Mama me ni nikoli ovirala, spodbujala je moje sanje in verjela, da sem vsemu kos. Tudi zdaj, ko naletim na slabo situacijo, je v resnici ona edina, ki jo pozna. Vem, da ji lahko vse zaupam, zato srčno upam, da bo tudi Sofia čutila isto do mene. Spodbujam njene sanje in ne oviram njenega značaj, ki je sicer precej drugačen od mojega, ker je zelo močna, neposredna in modra tako kot odrasel človek.

Story: Ne skrivate, da obožujete bleščice in da so te zaščitni znak vaše modne oddaje Bleščica, kot tudi pri izbiri oblek. V čem je skrivnost Lorellinega bleščečega, lesketajočega se trenutka, ki vas spremlja v različnih kombinacijah že leta?

Najbrž gre za samozavest in dobro počutje, ki ni povezano le z obleko. Gre za kombinacijo let, ki jih ni več dvajset - juhu! - in izkušenj. Nekatere so bile slabe, druge dobre, a jih ne bi zamenjala, saj sicer ne bi bila jaz. Lahko rečem, da se sprejmem takšno, kot sem, in se ne obremenjujem preveč z drugimi. Imam tudi srečo, ker opravljam delo, ki mi je zelo všeč in me osrečuje, kar se nedvomno pozna na telesu in duši. Sem privilegirana, ker se ukvarjam s stvarmi, ki so mi všeč, in sem dovolj stara, da lahko rečem ne, kar je velika prednost.

Story: Modno urejeni niste le sami, ampak je slišati, da je tudi vaš dom zelo lepo urejen s skrbno izbranimi pohištvenimi dodatki. Kako dom spremenite med prazniki?

Letos smo v lučkah, kot bi bili v Ameriki! Vsakič, ko zagledam to svetlobo okoli sebe, se prav nasmejim. To mi je zelo všeč, ker me bela svetloba spravi v dobro voljo. Nakupila sem božične zvezde, girlande in ogromno sveč, ki dišijo noro dobro. Te dni je moj dom resnično čudovit, poleg vsega še pečem piškote, tako da je vzdušje pravo. Zame je dom zatočišče in varen pristan, kraj, kjer sem lahko popolnoma jaz, zato ni odprt za vse ljudi, in zelo mi je všeč, če sem tu in tam sama, saj potrebujem samoto in tudi tišino.

Story: Menda tudi sami izdelujete praznične okraske ter z veseljem med prazniki pripravite kakšno sladko presenečenje za ožje prijatelje. Vam pri tem pomaga tudi hčerka Sofia?

Vedno! Resnično uživava v peki in tudi v okraševanju doma. Ima smisel za estetiko, zelo dobro ve, kaj ji je všeč, kar se kaže na vseh področjih. Pravijo, da je moja mala kopija, jaz pa menim, da ima svoj značaj, je pa vsekakor tako, da sva zelo povezani. (smeh)

Story: Med prazniki se navadno odpravimo na kakšen sprehod po mestu in v tujino na ogled prazničnega okrasja, ko nas na vsakem koraku spremljajo utripajoče lučke in tisti vonj po praznikih. Se tudi z družino odpravite raziskovat praznično okrašena mesta in ponudbo?

Seveda. Rada imam proste vikende, ker grem lahko v bližnjo Italijo ali Avstrijo, kjer je božič zelo priljubljen praznik in so mesta tako lepo okrašena, da imaš občutek, da si na drugem planetu. Pred kratkim sem bila v Gradcu in na Dunaju, prav tako obožujem Trst z glavnim trgom ob morju, ki je tako čaroben. Pa tudi Ljubljana ima svoj čar, saj je stari del mesta neverjetno lep in privlačen.

Sofia ima velik smisel za estetiko

Story: Kakšno je bilo za vas leto 2017?

Vsako leto je po svoje zanimivo. Zelo nerada rečem, da je bilo odlično ali slabo, ker so vzponi in padci del vsakdanjika in je vedno tako, da je enkrat zelo lepo in drugič malo manj, saj je takšno življenje. Srčno verjamem, da so nam stvari dane; če smo na določeni poti in je zelo težka, je nedvomno tako, da nam je dana, ker zmoremo, in je izkušnja, ki jo moramo doživeti. Zato se mi zdi pomembno, da se sploh iz padcev veliko naučimo in znamo posledično iti naprej ter še bolj ceniti lepe trenutke. Vem, da je včasih težko verjeti, vendar obstajajo zakoni, ki so isti za vse. Življenje je šola, če pač ne narediš razreda, ga je treba ponoviti, in to je dejstvo.

Story: Kot je pri vas že v tradiciji, bo silvestrovo tudi letos delavno. V čigavi družbi pa ga boste praznovali?

Delavno bo, saj bom vodila program v novogoriški Perli, in kot običajno bo ob meni veliko italijanskih gostov ter umetnikov. Novo leto v Perli je vedno zanimivo, zabavno in po svoje drugačno. Nekateri prijatelji sicer ne razumejo, kako se mi da delati za novo leto, jaz pa ne vem, kaj bi počela, če ne bi delala, saj sem zelo rada na njihovem odru, in upam, da bo še dolgo tako. (smeh)

Story: Načrtujete na začetku leta 2018 kakšen krajši oddih?

Oddih bo mogoč le poleti, žal je tako, da se TV-sezona zelo hitro začne, prav tako nisem velika ljubiteljica zime, zato raje odpotujem poleti. Za popoln odklop mora biti tako, da nimam obveznosti na televiziji, sicer nenehno begam z mislimi in se ne znam sprostiti. Zdaj že razmišljam o tednih mode, ki se bodo zgodili med februarjem in marcem, seveda imam v glavi nove vsebine za oddajo in tudi novo sodelovanje z jutranjo oddajo Dobro jutro, ki se ga zelo veselim. Skratka: moja glava je polna načrtov. (smeh)

Besedilo: Alojz Petrovčič // Fotografije: osebni arhiv

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik

Nova Story že v prodaji

Story 1/2018

Story 1/2018, od 28. 12. 2017