Lorella Flego: Nosi slovenske oblikovalce

Lorella je pri modnih zadevah direktna, zato smo navdušeni, da jo FW in njegovi oblikovalci vedno znova navdušijo. Pohvalno. (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Nova
11. 12. 2012

Poznavalka slovenske in tuje mode Lorella Flego je komentirala, kaj je tista magnetna nit, ki jo je tako presenetila, da se je odločila, da v svojih modnih oddajah Bleščica najraje nosi kreacije slovenskih oblikovalcev.

»Nekateri oblikovalci so imeli resnično lepo narejene kolekcije na tradicionalnem slovenskem Philips Fashion Weeku, ki so bile popolne od prvega do zadnjega kosa. Neli Štrukelj je, denimo, sama oblikovala vse, od čevljev do torbic mimo, jasno, oblek. JSP kot običajno je bila vrhunska, očaral me je nakit v obliki hrbtenice in pa na izviren način uporabljena mreža. Alice Bossman se je zelo poigrala s strukturo materialov in oblikami, kolekcija je bila ravno prav drzna, a še vedno nosljiva,« nam je iz prve roke razkrila Lorella.

»V resnici sem našla skoraj v vsakemu nekaj zanimivih elementov; osebno bi poslala v tujino kar nekaj oblikovalcev, vendar mislim, da jim mora najprej uspeti na domačem trgu, morda se je treba prej ozreti na Hrvaško in severno Italijo, kot nekateri že počnejo. Če govorimo o tujini v smislu Pariza, Londona in Milana, so ti trd oreh; konkurenca je neverjetna in to, kar dober kreator potrebuje, ni le talent, temveč tudi veliko denarja za ustvarjanje,« je dodala.