Lorella Flego pojasnjuje, kako je koronavirus zasenčil nedavni teden mode v italijanskem Milanu

27. 2. 2020
Deli
Lorella Flego pojasnjuje, kako je koronavirus zasenčil nedavni teden mode v italijanskem Milanu (foto: Zen)
Zen

V italijanskem Milanu se je pred dnevi končal teden mode, ki ga je med drugim spremljala tudi naša modna strokovnjakinja Lorella Flego.

TV-voditeljica nam je zaupala, da jih je modni Milano letos pričakal s čudovitim vremenom in modnimi revijami, ki so jemale dih. In kaj lahko pričakujemo na področju mode v prihodnjih kolekcijah? "Kolekcije za zimo 2021 v resnici nadaljujejo letošnjo zgodbo. Povsod bodo cvetlice, hlače z visokim pasom, naborki, plise, obleke, veliko usnja in vrhnjih kosov, predvsem plaščev, pa tudi barve. Zima ne bo prav nič siva in dolgočasna, temveč polna lepega, razigrana in romantična. Tudi čevlji in trobice tvorijo zanimivo zgodbo, predvsem z novimi oblikami in originalnimi materiali. Veliko je tudi kosov iz moške garderobe tako, da je ženski svet vedno bolj prežet z moškimi kosi, kar je bilo vidno tudi na področju pričeske in ličenja: veliko naravnega, enostavni čopi, gel za polizane pričeske in podobno," je na kratko strnila modna poznavalka, ki nam je med drugim zaupala tudi glede koronavirusa, ki je izbruhnil v sosednji Italiji.

"Zadnji dan tedna mode je bilo kar nekaj govora o koronavirusu, nekateri so naredili paniko, drugi sploh ne. Nekateri so na metroju nosili maske, a največ je bilo takih, ki so se obnašali popolnoma normalno. Zadeva se je razvila po našem odhodu, ko se je moda preselila v Pariz za nove pretaporter kolekcije. Takrat so za en dan zaprli katedralo Duomo za turiste, vendar je ostala odprta za vernike. Šole so pa bile zaprte, a ne gre pozabiti, da imajo ta teden Italijani počitnice, zato so šole tako ali drugače zaprte! Italijanski mediji pa zdaj končno poročajo veliko bolj pozitivno in kaže, da se val senzacionalizma umirja. Srčno upam, da se bo tudi pri nas, saj je v tovrstnih primerih še najbolj nevarna panika med ljudmi," je zaključila modna strokovnjakinja Lorella Flego, ki se je sicer že vrnila v domovino.

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan