Lorella Flego pravi, da je tradicionalna, običajna ženska

27. 6. 2017 | Vir: Nova
Deli
Lorella Flego pravi, da je tradicionalna, običajna ženska (foto: Robi Krumpak)
Robi Krumpak

"Seveda bo julij že veliko bolj razgiban in Obala bo polna turistov, a to je običajno čas, ko sem tudi jaz nekje daleč na dopustu."

Modrooka televizijska voditeljica Primorka Lorella Flego je unikatna medijska modna ikona, saj nas vsak pogled nanjo z mislimi popelje v tisti bleščeče sanjski modni svet, v katerem uživa in profesionalno deluje že leta. Voditeljico smo povabili na krajši pogovor k morju, da nam ob koncu televizijske sezone razkrije, kakšni so načrti za poletne dni.

Kaj najraje počnete, ko v poslovni beležki prečrtate vse obveznosti?

Te dni me navdušuje slovenska obala, ker čez teden ni gneče in počasi dobiva poletje svoj pravi obraz. Resnično uživam, ko Sofia konča pouk, ko lahko greva malo na plažo, v bazen ali se samo sprehajava po mestu in si potem privoščiva sok. Sem zelo rada doma, saj sem načeloma vedno kje po Sloveniji, zato svoj dom pogrešam in so mi tovrstni mirni trenutki zelo pri srcu. Seveda bo julij že veliko bolj razgiban in obala bo polna turistov, a to je običajno čas, ko sem tudi jaz nekje daleč na dopustu.

Lorella Flego

Že leta tradicionalno v julijskih dneh ne počivate, ampak ste v voditeljski vlogi na velikem odru v Amfiteatru portoroškega Avditorija na festivalu Melodij morja in sonca. Zanima nas, kako potekajo priprave za letošnji festival?

V prvi polovici junija bom zaključila svoje obveznosti na televiziji, saj so mi do zdaj snemanja napovedi za oddajo ter pripravljanje prispevkov vzeli ogrom­no časa. Ko bom zaključila te stvari, se bom lotila julijskega glasbenega festivala, oblek, scenarija in ostalega. Trenutno so stvari le v glavi, predvsem obleke, razmišljam, kaj in kako. Imam namreč že nekaj zamisli in upam, da jih bom tudi uresničila.

S televizijskim voditeljem, danes odgovornim urednikom razvedrilnega programa RTV SLO Mariem Galuničem, sta na festivalu MMS nezamenljiv voditeljski par, saj je ob vsakem vajinem skupnem vodenju opazno, da sta kot prijatelja zelo povezana ter vse izpeljeta zelo profesionalno s polno mero humorja. Kaj je tisto, kar pri Mariu cenite, tako profesionalno kot prijateljsko?

Zelo so mi všeč duhoviti in inteligentni ljudje, ampak pri nas je žal tako, da je duhovitost, sploh na radiu ali televiziji, tesno povezana z žalitvami in raznimi šalami o seksu. Tukaj se res ne prepoznam, zato me hitro pritegnejo ljudi, ki imajo dober smisel za humor, so tankočutni in zabavni, inteligentni in izredno odprti. Mislim, da gre za širino, ki jo pridobiš tudi s potovanji ter takrat, ko imaš možnost spoznati druge kulture in različne načine življenje. To je v bistvu Mario, jaz ga vidim tako.

Lahkotne in poletne melodije so nekako napoved za vaš julijski oddih stran od medijskih luči. Tudi letos naj bi z družino odpotovala v Ameriko. Imate že vse do podrobnosti organizirano?

Letos je prvič tako, da še nič ne vem, ravno te dni se bom lotila organizacije vsega. Seveda bi rada šla v Ameriko, ker je moje srce vedno tam, predvsem bi rada šla na dopust in imela mesec dni zase, ker sem bila do zdaj zelo aktivna in imam za seboj resnično veliko dela. Upam, da se bo vse izteklo tako, kot mora, in da bo dopust nekaj čudovitega – kot vsako leto.

Lorella Flego

Vašo spletno modno stran Glitter.si – o vsem lepem je ženska populacija vzela za svojo. Med slednjimi pa se s svojimi besedami v rubriki Lorellin svet popolnoma razgalite. Mar to pomeni, da skozi besedno prepletanje pišete knjigo o sebi, pokažete Lorello na tisoč in en način?

V iskrenih zapisih Lorellin svet, kjer svojih osebnih čustev ne skrivam, pokažem predvsem žensko in zdi se mi, da je zelo podobna tistim, ki me berejo. Sem po svoje izredno tradicionalna in običajna ženska, ki obožuje dom, kuhanje, mirno življenje in je žal marsikdaj tako, da je za te stvari premalo časa. Glitter mi omogoča, da govorim o sebi in se odprem tako, kot se drugače ne bi; pisanje je terapevtsko, po kolumnah se dejansko počutim bolje in imam hkrati občutek, da bralkam podarim nekaj več. Rada gledam na njih in nase kot na veliko družino. Verjamem, da znamo biti različne, a v resnici smo vse ženske, z dobrimi in slabimi stranmi, kar me zelo potolaži, ker je včasih tempo življenja neznosen.

O Mariu Galuniču

"Hitro me pritegnejo ljudje, ki imajo dober smisel za humor, so tankočutni in zabavni, inteligentni in izredno odprti. Mislim, da gre za širino, ki jo pridobiš tudi s potovanji ter takrat, ko imaš možnost spoznati druge kulture in različne načine življenje. To je v bistvu Mario, jaz ga vidim tako."

Alojz Petrovčič

Novo na Metroplay: Po svetu kulinarike in nazaj domov | Jorg Zupan