Lorella Flego: Pretresena ob smrti Laure Biagiotti

Primorka ceni ljudi, ki s kreativnostjo vedno znova presenetijo. Takšna je bila po njenih besedah nenadomestljiva oblikovalka Laura Biagiotti, s katero sta se redno srečevali na tednih mode. (foto: Lost Production, Profimedia) Lost Production, Profimedia
Vir: Story
25. 6. 2017

Modno poznavalko Lorello Flego ob izgubi velikih modnih imen vedno znova stisne pri srcu, saj se v njeni glavi odvijejo nepozabni spomini z modnih revij in intervjujev.

Lorelli je bila zelo ljuba italijanska modna ustvarjalka Laura Biagiotti, ki je bila znana kot kraljica kašmirja in glasnica italijanske mode, njena modna hiša pa je ena od največjih v Italiji.

Pred kratkim je Laura umrla v bolnišnici v Rimu, potem ko je na svojem domu doživela zastoj srca. "Svoje misli sem zapisala na svoji modni strani Glitter.si, in ko sem izvedela novico, se je pred mano začel odvijati nepozaben film srečanj s to čudovito modno oblikovalko, ki je ni več.

Laura Biagiotti

Tako zelo me zaboli, ko preberem novico o nesreči ali smrti, ki je v modnem svetu še posebej odmevna, ker gre za ljudi, duše in kreativce, ki so s svojo železno voljo in smislom za estetiko poskrbeli, da je svet, v katerem živimo, lepši. Laura Biagiotti je bila kraljica kašmirja in bele barve, ženska, ki je vodila modni imperij in s hčerko Lavinio poskrbela, da smo se ob vsaki sezoni ponovno zaljubile v belo barvo. Čisto. Nedolžno. Nežno in tako zelo lepo," pove Lorella in doda: "Ko sem Lauro srečala v Milanu in z njo poklepetala, sem imela vedno občutek, da živi na drugem planetu. In morda je bilo res tako, saj je bil njen dom grad, njena realnost pletenine in najbrž tudi to, da je znala spremeniti pogled na modo. Ko človek takšne širine zapusti Zemljo, je preprosto tako, da se ga ne da nadomestiti. Prepričana sem, da bo znala hčerka odlično voditi podjetje, ki ima zelo trdne korenine, hkrati pa si ne upam niti pomisliti, kakšno praznino je pustila mama v njenem srcu."

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Lost Production, Profimedia

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story25/2017

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 25/2017

Story 25/2017, od 15. 06. 2017