Lorella Flego uživa v Miamiju

19. 8. 2015

Modna poznavalka in voditeljica Lorella Flego se je v prvih avgustovskih dneh vrnila z zasluženega oddiha v Ameriki, na katerega prisega zadnja leta, saj je tam odkrila kraj, kjer lahko kljub oddihu v miru ustvarja in je povezana s kreativnim modnim področjem.

V ekskluzivnem poletnem pogovoru za revijo Lea nam je razkrila podrobnosti in zanimivosti z dopusta, ki jih je preživela s partnerjem in štiriletno hčerko Sofio.

Po festivalu Melodij morja in sonca ste odpotovali na zaslužen oddih v Ameriko. Kako ste preživeli dopustniške dni, ki pa so bili po videnem tudi delovno obarvani?

V Ameriki je vedno toliko lepega in zanimivega, da je prav težko odpotovati nazaj; iskreno, imam občutek, da je vsako leto samo težje. Življenje tam je povsem drugačno, očarajo me prijaznost ljudi, izredno lepi kraji, ki marsikdaj postanejo kulisa za modno fotografiranje, kreativne trgovine, nebotičniki, morje v Miamiju, res je veliko lepega. Seveda sem tudi delala za portal www.glitter.si, ker nikoli ne počiva, tako da mora biti vedno na tekočem. V Miamiju je potekal tedne mode, tako da sem združila prijetno s koristnim in si privoščila tudi modne revije. Predstavljene so bile kopalke za poletje 2016. Čeprav gre za delo, je v resnici tudi zelo zabavno, konec koncev to sem jaz, moda me močno in vedno spremlja.

Kaj je za vas tisti pravi odklop, ko misli popolnoma odmaknete od dnevnih obveznosti?

Dobra knjiga na robu oceana, popolna tišina, nobenih obveznosti in vonj po poletju. (smeh)

Vas je v Ameriki spremljala družina, glede na to, da je po tem, ko ste postali mamica, vaše življenje zunaj medijskih luči usmerjeno v vzgojo vaše Sofie?

Seveda, šli smo vsi skupaj, partner, Sofia in jaz. Če gre za dopust, je zame nepredstavljivo, da bi šla brez njiju, preveč bi ju pogrešala. Vsako leto je lažje, saj je Sofia zdaj že velika. To je bil njen tretji obisk Amerike in je tudi sama kot otrok popolnoma očarana nad njo. (smeh)

Znani ste tudi kot strastna nakupovalka. Ste v Ameriki odkrili kaj, kar je potovalka pripeljala nazaj v Izolo in boste pokazali med vodenjem kakšne od družabnih prireditev?

Še prej bom pokazala! (smeh) Vse skupaj bo ovekovečeno za modni portal, saj smo tudi slikali določene stajlinge, preostale še bomo. Amerika ponuja veliko zanimivih znamk, ki jih v Evropi ni, zato je prav lepo raziskovati in občudovati, kako se moda razvija na drugi strani oceana. Brez nakupovanja ne gre. Res sem kupila veliko lepih kosov, predvsem pa torbice.

Kakšen je vaš pogled na ameriške sanje in kako jo sami vidite, glede na to, da ob vsakem tradicionalnem oddihu spremljate njeno spremembo, okolico, ljudi?

Mislim, da je Amerika dežela možnosti in sanj, hkrati pa zahteva veliko denarja, če želiš živeti dostojno oziroma dobro. V ZDA je koncept službe povsem drugače, ker se dela ves dan in včasih se voziš dve uri do delovnega mesta. Za nas je to nepredstavljivo; gre za povsem drugačno kulturo in mišljenje. Kljub vsemu gre za deželo možnosti, kar je v bistvu čudovito – vedno imaš občutek, da so možnosti za uspeh zelo visoke, čeprav je tudi huda konkurenca. Morda me prav to najbolj mami.

Kateri kraj čez lužo je za vas najbolj magičen in katerega vedno obiščete, ko se modno, zasebno in dopustniško sprehajate med ulicami velemest?

Vsekakor mi je izredno všeč energija New Yorka, čeprav je zelo utrujajoča. Turist ga doživlja v majhnih odmerkih in je že naporen, če pa tam živiš, verjamem, da je vse skupaj toliko bolj zahtevno. Vseeno ostaja moje najljubše mesto, Soho pa najlepši predel.

V poletnem oddihu ste uživali tudi na sanjskih peščenih plažah. Kam vas vedno znova popelje pogled, ko se ustavite na taki plaži?

V resnici ne razmišljam prav veliko. Možgane imam na paši in nisem obremenjena. (smeh) Všeč mi je, ker sem lahko popolnoma jaz, brez zavor in težav. Zdi se mi, da poletje omogoča veliko pozitivne energije in hkrati to, da slečemo vse nepotrebno. Ne govorim le o oblekah, tudi o stvareh, ki jih nosimo v duši. Morje ima čarobno moč, ker nam da misliti, sproži marsikatero vprašanje in hkrati nas globoko očisti. Vsak bi si ga moral privoščiti.

Veljate za zelo organizirano voditeljico, ki ničesar ne prepušča naključju, zato nas zanima, kaj vse pripravljate za jesensko-zimske dni za oddajo Bleščica?

Veliko lepega: revije, portrete znanih stilskih ikon, življenje igralk in manekenk, modne ter lepotne nasvete in arhitekturo. Bleščica je v zadnjem letu zelo razširila svojo vsebino, moda pa ostaja na prvem mestu. September je tudi čas, ko se odpravljamo na teden mode, tako da malo že razmišljam o delu, vendar ne preveč, trenutno sem še z glavo na dopustu. (smeh)

Vaš spletni modni blog Glitter.si ženske obožujejo, saj na njem najdejo vse, kar je modno in v koraku s časom. Menda imate izvrstno ekipo sodelavcev, ki ste jim kot mama?

Pomembno je, da smo prijatelji. In kot prijatelji se tudi spoštujemo; seveda so trenutki, ko so si mnenja različna, a načeloma dihamo skupaj. Mislim, da se to tudi čuti. Imam tri odlične novinarke, ki skrbijo za vsebino portala, seveda pa tudi sama veliko ustvarjam. Ko gremo zvečer ven ali se dobimo za kreativne sestanke, vedno pomislim na serijo Seks v mestu. Dokaj smo si različne, a hkrati podobne, dihamo z modnim portalom in z veseljem ustvarjamo za ženske. To je postala naša misija.

Plažne trenutke radi v družbi hčerke Sofie preživljate tudi na Hrvaškem, natančneje v Umagu, na vikendu staršev. Je Istra tudi raj na zemlji, saj ga v zadnjih letih obiščejo številni tuji zvezdniki?

Všeč mi je, vendar me motita prenasičenost in gneča na plažah; sem samotar in potrebujem mir, zato nisem najbolj srečna, ko naletim na brisačo ob brisači, in se tudi težko sprostim. Če pa sem v dobri družbi, hitro padem v svoj svet in je potem vse dobro. Vseeno pa imam raje mirne kotičke. Umag mi je še posebej pri srcu, ker me moji tako lepo razvajajo. Sofia je izredno srečna v družbi moje mame in očeta, tako da imam tudi jaz več časa zase. Za vsako mamo je to raj na zemlji. (smeh)

SANJSKI MODNI NAKUP

Lorella nam je z veseljem razkrila eno od anekdot z zadnjega oddiha v Ameriki, kjer si je uresničila prav posebno modno željo. "Zelo so mi všeč ženske iz serije Seks v mestu, sploh pa obožujem Sarah Jessico Parker in njen lik. Obiskala sem stanovanje, v katerem je 'živela' Carrie in sem razmišljala, da bi z veseljem nosila en kos njene garderobe. Čez pol ure sem po naključju zavila pred trgovino, ki je imela v izložbi novo kolekcijo čevljev SJP oziroma Sarah Jessica Parker. Zdelo se mi je, kot bi me kakšen angelček pocukal za rokav in uresničil željo. Tako sem postala srečna lastnica srebrnih salonarjev."

Priporočamo