Lorella Flego v viharju TV-reorganizacije!

Lorella Flego v viharju TV-reorganizacije! (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
12. 12. 2018

Pred dnevi je kot strela z jasnega udarila novica, da priljubljene modne oddaje Bleščica, ki jo na nacionalni televiziji že leta pripravlja velika poznavalka naše in tuje mode, Primorka Lorella Flego, ne bo več. Oddaja naj bi bila s prihodnjim televizijskim letom 2019 izbrisana iz sheme.

Obrnili smo se na Flegovo, da nam iz prve roke razkrije, kakšna je resnica ter kaj se dogaja. “Res je, informacija je prava in drži, da modne oddaje Bleščica v televizijski shemi za 2019 ni več. Vzrokov v resnici ne poznam, sicer pa ne gre za ukinitev v pravem pomenu besede, saj bom imela na nacionalni televiziji v letu 2019 več prostora. Bleščica se namreč seli v drugačen termin, ki bo v sklopu jutranjega programa Dobro jutro, med 10. in 11. uro. Trajala bo torej 60 minut, več kot do zdaj, v studiu bom imela goste iz sveta mode in še naprej pripravljala prispevke iz tujine. Koncept bo razširjen, trenutno se s tem še ukvarjam in imam glavo polno idej,” nam je razkrila Lorella.

Nas je zanimalo še, ali gre za kakšen maščevalni načrt v ozadju in ali se je morda kateremu od urednikov (Mario Galunič, Rok Smolej) zamerila: “Zamer ni bilo, je pa res, da v celoti ne poznam politike televizije. Najbrž so imeli svoje razloge za ukinitev večerne različice oddaje, mene pa niso umaknili, kar je logično, glede na to, da sem že toliko let v hiši in tam zaposlena. Izziv bo zdaj še večji, tudi zato, ker bo oddaja v živo in bo nedvomno dosegla novo občinstvo. Vsebovala bo več nasvetov in prav zaradi dolžine je tako, da bo zdaj lahko nekoliko bolj življenjska. To ima nedvomno svoj čar.”

Kot poznamo Primorko, je svoje modne oddaje vedno pripravljala s srcem in neizmerno energijo. Kar naravnost smo jo povprašali, ali so jo te nenadne spremembe prizadele ter kako sama vidi koncept oz. vizijo nacionalne televizije oz. komercialnih televizij, ki so jo v določenih pogledih in oddajah popolnoma povozile in ji odvzele veliko gledalcev.

“Dolgo sem slutila, da se bodo stvari spremenile, a kot rečeno, je vse skupaj le reorganizacija vsega, ne pa ukinitev, tako da se običajno novih projektov zelo veselim, in tudi tokrat je tako. Naj dodam, da bi rada vnesla tudi nekaj psiholoških vsebin, saj je to konec koncev moj poklic, tako da razmišljam v tej smeri. Zelo mi je bilo všeč, da so mi v Ljubljani predlagali, da bi vključila kakšen izsek iz moje oddaje Vrt sanj oz. Il Giardino dei sogni, ki ga pripravljam na koprski televiziji. Moda je konec koncev tudi stvar psihologije in lastne identitete,” pove Lorella.

“Nacionalna televizija ima nedvomno veliko prednosti in tega ne smemo zanikati. Je pa mastodont in gigant, ki ima veliko pravil in se neprestano bori z ovirami. Vse te stvari so nekoliko statične v svetu, ki gre bliskovito naprej in se premika. Včasih imam občutek, da je za vsakim korakom hrib, čez katerega ne vidiš. Dolgoročno gledano izgubiš voljo boriti se zato, ker ne pelje nikamor ali pa so koraki preprosto premajhni. Gre za celoten sistem, ki ga je težko spremeniti, in prav zaradi narave sistema ga težko primerjam z drugimi televizijami. Konec koncev nisem niti ljubiteljica šovov in senzacionalizma za vsako ceno, tako da ima vsaka televizija svoje prednosti in šibke točke.”

Besedilo: Alojz Petrovčič