Lorella Flego: "Včasih imam občutek, da sem 'super ženska'!"

7. 1. 2017 | Vir: Story
Deli

Modna poznavalka Lorella Flego, ki je jeseni prejela prestižno nagrado za Elle žensko leta, vsako leto komaj čaka praznični čas, saj se takrat lahko posveti družini in prijateljem.

Story: Smo v prazničnem času, ki je čas za družino, prijatelje in najbližje ...

Obožujem december in vse, kar je povezano s tem čarobnim mesecem. Všeč mi je zato, ker sem več doma in se ukvarjam s stvarmi, ki so dejansko pomembne, po drugi strani pa je to čas, ko potegnemo črto in malo razmislimo o vsem, kar je bilo, ter o tem, kar še pride.

Story: Kakšni so vaši spomini na otroške dni in praznike, ko ste najverjetneje sanjali o darilih?

Pričakovanje okrog jelke je bilo ogromno. Spominjam se čudovitih družinskih večerov, seveda z odlično hrano in veliko smeha, pa tudi ogromno paketov v dnevni sobi in sebe, ki sem čepela pod jelko. Bilo je prav čarobno, malo pogrešam tiste čase. (smeh)

Story: December je potrošniški mesec. Že vnaprej začrtate praznične ideje, nakupe ali se prepustite toku?

Darila kupujem takrat, ko zagledam kaj lepega, zato se pogosto zgodi, da kupim darilo že septembra. Če mi je oseba pri srcu in pride do nepričakovanega stroška, se ne obremenjujem. Lahko rečem, da so vsa darila iz srca, zato je pomembno, da jih kupimo s čisto vestjo in seveda porabimo toliko, kot lahko oziroma je pametno. Načeloma pa je res tako, da stroške vedno načrtujem. (smeh)

Story: Hčerka Sofia raste in slišati je, da je lepa po vas. Kakšne so bile njene želje?

Mislim, da so danes vsi otroci zelo napredni in zasvojeni s tehnologijo, televizija, internet in YouTube pa ponujajo vse mogoče. Seveda bi Sofia imela vse in še več, vendar doma postavljamo mejo in si želimo, da bi znala ceniti, kar ima, ter hkrati razumela, da vsaka igrača, ki si jo zamisli, ni nujno potrebna. (smeh)

Story: V našem medijskem prostoru slovite kot ena od najelegantnejših osebnosti. Gre Sofia po vaših stopinjah?

Zelo jo zanima moj svet, predvsem pisanje za Glitter, bolj kot snemanje oddaj. In všeč ji je, če je zraven takrat, ko slikamo različne stajlinge. Ve, da se na modnih revijah dogaja veliko zanimivega, a trenutno še ni izrazila želje, da bi šla zraven. Mislim, da jo je strah gneče, ker je zelo umirjena, zato ji je moj svet všeč, hkrati ima rada mir in mamo samo zase.

Story: Božične praznike ste tradicionalno preživeli v družinskem krogu, za silvestrovo pa ste že leta delavni ...

Res je, tudi letos bo tako. Novo leto bom že tradicionalno praznovala v novogoriški Perli, tam je moja druga družina, saj se z ekipo odlično razumem in se tega vodenja tudi zelo veselim.

Story: Znano je, da med prazniki okrasite stanovanje z doma narejenimi okraski. Kje ob vseh obveznostih najdete čas za ustvarjanje?

To pa je odlično vprašanje! Še meni ni povsem jasno. Včasih imam občutek, da sem 'wonder woman' (super ženska, op. a.) ali kaj podobnega. Sem dobro organizirana, vem, kaj želim, in izkoristim vsako minuto svojega časa. V tem je tudi skrivnost uspeha; mislim, da predvsem v glavi dobro vem, kaj hočem, in potem speljem. Sem deloholik, tako da mi ni nikoli težko.

Story: Med prazniki radi uživamo tudi v kuharskem ustvarjanju in pripravljanju prazničnih dobrot. Najdete kaj časa tudi za to, saj vemo, da ste odlični pri pripravi sladic oziroma peki piškot?

Res je! Pečem vsaj dvakrat na teden, ne le piškote, tudi jabolčno pito ali kolače. Všeč so mi ti mali obredi, ker me zelo sproščajo in dobesedno poskrbijo za mojo dušo. Rada kuham, ampak v zadnjih letih sem se prav specializirala za sladke izdelke.

Story: Ljudje s kakšno manjšo pozornostjo radi med prazniki obdarujemo tudi sebe, za dušo. Česa ne spregledate in gre vedno iz trgovin z vami domov?

Zelo so mi všeč knjige in jih rada kupujem, sploh tiste s področja psihologije, ker so za dušo in menim, da se človek vse življenje uči.

Story: Za zaključek, po čem si boste zapomnili leto 2016 ter kakšne so zasebne in poslovne želje za leto 2017?

Leto 2016 je bilo po svoje revolucionarno. Zapomnila si ga bom predvsem zaradi novih ljudi, ki sem jih srečala, zaradi lansiranja ameriške strani Gracefulstory in zato, ker sem imela občutek, da so se v Sloveniji poslovne stvari počasi umirile. 2017 pa naj bo predvsem mirno, hkrati strastno, polno ljubezni in zdravja ter, jasno, odličnih poslov. V bistvu si želim, da bi lahko nadaljevala po svoji poti.

Napisal Alojz Petrovčič
Fotografije Robi Krumpak

Novo na Metroplay: V uniformi chefinje se najprej nisem počutila dobro | Meta Repovž

Nova Story že v prodaji

Story 01/2017

Story 01/2017, od 29. 12. 2016