Lorella Flego: Verjamem v žensko energijo

Lorella Flego: Verjamem v žensko energijo (foto: Zen) Zen
Vir: Jana
13. 7. 2018

Melodije morja in sonca bo 14. julija vodila z Bernardo Žarn.

Priljubljeni festival Melodije morja in sonca ste devet let vodili z Mariem Galuničem. Se veselite vodenja letošnje prireditve z Bernardo Žarn?

Seveda se! Zelo verjamem v žensko energijo, zato že zdaj vem, da bo vse potekalo tako, kot je treba. Za dobro vodenje je nedvomno primerno, da nastane kemija med voditeljema. Imela sva jo z Mariem in imava jo z Bernardo, ker smo v bistvu vsi trije prijatelji in mislim, da se bo to tudi videlo in čutilo.

Pravite, da sta z Bernardo prijateljici. Kaj najraje počneta v prostem času?

Najraje se pogovarjava. Bernarda je zelo dobra poslušalka in izredno normalna, pristna ženska. Občudujem njeno inteligenco in smisel za humor. Radi se druživa ob dobri kavi, in ko je na Obali, se skoraj vedno dobiva, prav tako, ko sem jaz v Ljubljani. Zelo mi je pri srcu.

Je za vas pomembno, da ženske sodelujemo?

Absolutno. Tega sodelovanja je premalo; vedno pravim, da bi bil svet boljši in lepši, če bi ženske bolj sodelovale, brez zavisti, če bi si podale roke in na pameten način spravile stvari na svoje mesto. Jaz sem v vsakem primeru vedno za.

Imate veliko prijateljic?

Imam zelo malo prijateljic, vendar so tiste, ki jih štejem za prijateljice, prav gotovo prave. Cenim predvsem to, da me jemljejo le kot Lorello, ne kot Lorello Flego in jih prav veliko ne zanima, kaj počnem na televiziji ali na odru, bolj jih zanima, kako je z mano in ali sem srečna. Zelo dobro ločijo zasebno in javno Lorello, pravzaprav me o javni niti ne sprašujejo, ker vedo, da je zame to le služba.

Katera zmagovalna skladba festivala MMS vam je ostala v najlepšem spominu?

Lahko noč, Piran in čudovita Anika Horvat.

Se bo prireditve udeležila tudi vaša hči Sofia?

Letos pravi, da se bo, in zdaj je tudi dovolj velika, da bi se. Sicer bo najbrž tako, da bo želela že prej domov, a sem vesela, da želi priti. Moje delo jo zelo zanima, skoraj vedno je ob meni, če se le da. Denimo za vsa slikanja na glitter.si in marsikdaj tudi na snemanju. Na moje delo gleda s svojimi otroškimi očmi, zna mi dati tudi dober nasvet. Zadnjič, ko sem snemala vlog o barvi las, sem se prav nasmejala. Ko ga je pogledala, je pripomnila: »Mami, super, samo drugič menjaj barvo, če je ne, ni zanimivo.« Otroci so pač zelo iskreni.

Po izobrazbi ste otroška psihologinja. Vam izobrazba koristi pri vzgoji hčerke?

Zelo. V bistvu mi koristi nasploh pri odnosih. Psihologija je del mojega življenja, če bi šla zdaj še enkrat študirat, bi izbrala psihologijo, ker me navdušuje in ker se mi zdi, da je vedno nekaj novega, drugačnega. To področje nenehno raziskujem in lahko rečem, da postajam z leti še bolj radovedna in da se tukaj tudi zelo vidim.

Si boste poleti privoščili dopust? Kako ga boste preživeli?

Dopustovali smo v New Yorku, bili smo v Toskani, poleti načrtujemo še Florido in najbrž tudi Italijo. Potujemo kar veliko. Zdi se mi, da sem zamudila veliko trenutkov, ko bi se lahko odklopila, in jih ne bom več, ker je življenje prekratko. 

Besedilo: Danaja Lorenčič // Fotografija: ZEN