Lorella Flego: Začetek je bil obupen, pogosto je bila na robu!

8. 4. 2017 | Vir: Story
Deli

Velika poznavalka naše in tuje mode Lorella Flego je priljubljen medijski obraz, ki nam že leta razkriva ljubezen do sveta, ki ji dovoljuje sanjati.

Moda je težko delo, saj ga opravljajo načeloma tisti, ki imajo dobre živce in stojijo z nogami trdno na tleh. In naša Primorka nedvomno spada med te, saj letos v spomladanskih dneh praznuje jubilej obiska tednov mode v objemu številke trideset. Flegova je ekskluzivno za Story naredila pregled 30 modnih korakov od začetka do danes ter razkrila, da so bili začetki daleč od lepih modnih sanj.

"Od samega začetka do danes se je spremenilo vse, vseeno pa so tudi stvari, ki ostajajo nespremenjene, predvsem v meni. Moram reči, da je modni svet zelo trd oreh, z veliko mero konkurence, neizprosen, sploh če živiš v državi, ki z modnega vidika ni pomembna, saj pri nas skoraj ni večjih blagovnih znamk. Še sama težko verjamem, da sem bila na tednu mode že tridesetič, saj imam občutek, da sem začela včeraj," pove Lorella in nadaljuje: "Opazila sem, da nas z ekipo zdaj končno poznajo in so marsikatera vrata končno odprta, vendar smo potrebovali leta in leta dokazovanja, trdega in resnega dela, da smo lahko postavili na noge verodostojno oddajo ter pridobili kredibilnost. Spominjam se začetkov, ko nas sploh niso želeli akreditirati zato, ker niso vedeli, kje je Slovenija, in so se bali, da smo prišli na revije zato, da bi kradli kroje ali kaj podobnega. Bilo je obupno in mnogokrat sem bila na robu, da vse skupaj pustim, saj sem imela občutek, da mi ne bo nikoli uspelo. Očitno sem bila dovolj vztrajna in trmasta, da sem danes priromala, kjer pač sem, in sem na to tudi zelo ponosna. Moram dodati, da sem ostala povsem ista: radovedna in zelo skromna pred velikani, guruji mode, ki krojijo modno zgodovino po vsem svetu. Ne užalim se, če mi rečejo ne in me ne spustijo na revijo, prav tako ne jemljem osebno, če mi dajo vedeti, da nimajo interesa, da bi objavili njihovo kolekcijo. Pravzaprav menim, da te tovrstni poslovni udarci zelo postavijo na realna tla in se v hipu zaveš, kdo si ter kaj delaš."

Lorella ne skriva, da je naša dežela daleč od modnih prestolnic, ko govorimo o modnem svetu, saj smo nekako že leta v začaranem krogu, iz katerega ne znamo ustvarjalno in pogumno stopiti naprej. "Rada bi rekla, da so se skozi čas stvari v Sloveniji spremenile, da smo naredili veliko korakov v modi, vendar nismo. Trg ostaja majhen, najbolj znane so nizkocenovne znamke, za velikih ni denarja. Začaran krog, ki pa me več ne spravlja v obup," je jasna in z nasmehom doda: "Pri 40 letih imam svojo pot in zelo samozavestno zrem v cilj ter ostajam neskončno hvaležna za vse stvari, ki so se mi zgodile, vzpone in padce, odobrene akreditacije in zaprta vrata: vsaka stvar me je naredila močnejšo in oblikovala. Iskreno, tega življenja ne bi resnično menjala za nič na svetu."

Napisala Alojz Petrovčič
Fotografije osebni arhiv, Lost Production

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik

Nova Story že v prodaji

Story 14/2017

Story 14/2017, od 30. 03. 2017