Lorella in Andrea sta se našla na stara leta

Vir: Story
7. 1. 2009
Očarljiva televizijska voditeljica Lorella Flego in Andrea, njen starejši brat in glasbeni producent, sta spregovorila o svojem otroštvu. Čeprav so bili zaradi očetovega dela skupaj samo med vikendi, so postali močna družinska skupnost.

“Vedno sva v stiku in vedno veva, kje je drugi in kaj dela,” je pogovor o tem, kakšen odnos imata s šest let starejšim Andreo, začela Lorella, še prej pa je opozorila, da bo njen brat na naš pogovor najverjetneje zamudil. In res se nama je pridružil malo pozneje. “Značajsko sva zelo različna. Moje življenje poteka na primer po bolj ustaljenih tirnicah, delam po določenem urniku, in če rečem, da pridem ob 12. uri, to pomeni, da bom na dogovorjenem mestu točno. Andrea pa je bolj bohemski,” pravi Lorella ali Lilla, kot jo v družini še iz otroštva ljubkovalno kličejo.

“Odkar pomnim, je s kitaro šaril po stanovanju in igral ter poslušal na primer Pink Floyde. Glasba, ki sem jo jaz poslušala, skupina Duran Duran, na primer, je bila zanj smeti.”

Odraščanja se brat in sestra, ki se pogovarjata v italijanščini, spominjata kot idiličnega. “Če pomislim, se od otroštva do zdaj pojavljata dve besedi, ki dobro opišeta najin odnos: pozitiven in sončen. Nimava mračnih trenutkov, nikoli nisva bila sprta. Sva na isti valovni dolžini in imava isti smisel za humor. Zavedava se, da sva oba precej zaposlena in da se vidiva precej manj, kot bi se lahko,” se je pogovoru priključil Andrea in dodal, da je bila Lorella zelo zabavna sestrica, in čeprav je bila kar šest let mlajša od njega, mu ni šla nikoli na živce.

Seveda to ne pomeni, da se kdaj nista tudi stepla, tako, bolj iz ljubezni, kot je to seveda običajno med sestrami in brati. Po navadi jo je slabše odnesla Lorella, za katero Andrea pravi, da je hotela biti zraven pri vseh fantovskih igrah, ona pa se spominja predvsem igre, ki sta jo po zgledu prvotnega imena za takratni vzhajajoči fenomen wrestlinga na italijanski televiziji poimenovala catch. Včasih se je končala tudi s strelom iz frače naravnost v njeno zadnjico.

ZAŠČITNIŠKI BRAT
“V spominu imam, da sta bila brat in oče zelo stroga do mene, v resnici pa sta me samo ščitila. Včasih sem upala, da se bo Andrea postavil na mojo stran, vendar se ni. Zato ker je bil starejši in zrelejši in je na stvari gledal z drugačnega zornega kota.”

PRVA LJUBEZEN
Andrei prvi fant, ki ga je domov pripeljala mlajša sestrica, ni bil preveč všeč. “Sploh nisem razumel, kaj imata skupnega.”

Andrea se je od doma odselil precej zgodaj, pri 17 letih, in tako sta najstniško krizno fazo preživela ločeno. Po Lorellinih besedah sta se zares našla šele pozneje, na stara leta. Vmes, ko sta se iskala, pa sta si oba ustvarila uspešni karieri. Lorella je ena izmed najbolj zaželenih slovenskih voditeljic, na TV Slovenija pa ima tudi oddajo o modi Bleščica, Andrea pa je glasbeni producent, glasbeni urednik in voditelj v italijanskem programu Radia Koper, zelo gledani pa so tudi njegovi video blogi na TV Čarli, kjer se v oddaji Blod brez dlake na jeziku loteva aktualnih tem.

USPEŠNI KARIERI
Lorella si je kot otrok želela postati marsikaj, od veterinarke do učiteljice, na koncu pa je pristala na televiziji. Andrea je za glasbo živel od nekdaj.

TEŽKI TRENUTKI
Je Lorelli brat stal ob strani tudi ob ločitvi?
“Ločitev sem prebrodila sama, in ker sem samotarka, k sebi ne bi spustila nikogar, ki bi mi želel svetovati. Drugim pač ne zaupam, da mi bodo znali v pravem trenutku povedati prave besede. Družina je bila seveda ob meni, vendar neka meja mora biti. Tudi Andrea je imel v življenju težke trenutke, saj jih imamo vsi, in takrat sem mu dala predvsem vedeti, da sem tam, on pa naj se sam odloči, kdaj bo prišel k meni in me poslušal.”

Nova Story že v prodaji

Story