Lucienne Lončina: Do konca osamljena

23. 11. 2011 | Vir: Lea
Deli
Lucienne Lončina

Lepa glasbenica bo 30. novembra nastopila v Cankarjevem domu. Družbo ji bo na odru delal še Uroš Perič in jasno je, da bo koncert velika uspešnica. Med drugim tudi zato, ker ima dobrodelno noto (Za varno pot), po drugi strani pa, ker Lu nikoli ne razočara.

Lea: Lu, vas je že kaj strah nastopa v Cankarjevem domu?

Lucienne: No, pred vsakim nastopom sem malo živčna, vendar ne zaradi sebe, ampak zaradi vsega drugega, saj taki projekti zahtevajo precej organizacije in veliko število ljudi, ki sodelujejo. To namreč pomeni, da ne sme niti en člen popustiti, zato je nervoza samoumevna.

Lea: Ste pred takim velikim in pomembnim nastopom živčni? Kako se umirite?

Lucienne: Nastopanja v Cankarjevem domu sem že vajena, je pa res, da ti ni vseeno. Potrebni so koncentracija, mir in sreča, da se ti ne zgodi kaj nepredvidenega. Umirim se tako, da v garderobi ali pri vizažistu klepetamo o vsem mogočem. Tako malo pozabim; ko zadeva starta, pozabim na vse strahove in nervoza nemudoma izgine.

Lea: Bo vaš mož Milan na koncertu?

Lucienne: Obljubil mi je, da si bo poskusil ukrasti nekaj ur in se udeležiti koncerta.

Lea: Sicer pa se zadnje čase menda manj vidita z možem, ker dela na Pink SI. Ga čez dan močno pogrešate?

Lucienne: Ja, res je. Odkar je mož nenehno v Ljubljani, ga jaz in otroci vidimo precej manj kot prej. Se pa zato poskušamo bolje organizirati ob koncih tedna, tako da so skupna kosila in vikendi brez telefonov zdaj bolj sladki. Mož ob koncu tedna pusti telefon v službi, tako da se lahko dejansko spočije. Kot pa lahko opazim, je delo stresno in je čisto not’ padel, ker je zadeva velik izziv. Moža čez teden močno pogrešam in sem na trenutke osamljena, a konec tedna vse nadomestimo. (smeh)

Celoten intervju si preberite v reviji Lea.