Lucienne Lončina: Družinska odločitev – vila gre v prodajo!

14. 3. 2016 | Vir: Nova
Deli

Mednarodno priznana pianistka Lucienne Lončina, ki je pred leti po razkritju v reviji Nova zatrdila, da se njihova hiša ne prodaja, ampak za njo stoji le marketinška zgodba, kako kupca, ki ga zanima nakup, pripraviti, da si ogleda še druge nepremičnine v agenciji Veda Invest, kjer dela njen mož Milan, je v teh dneh menda zaskrbljena.

Od neimenovanih poslovnih virov smo izvedeli, da se mogočna ankaranska vila zakoncev Lončina v Kolombanu nad Ankaranom znova prodaja, kar je na svojih straneh razkril tudi spletni portal Nepremičnine.net. Razkril je tudi ceno hiše, ki stane nekaj manj kot tri milijone evrov, natančneje 2,8 milijona, ter nam ob tem še povedal: "Hiša ni v lasti zakoncev Lončina, temveč je lastnik banka NLB Leasing oz. bolje povedano: za njo naj bi stalo podjetje znanega primorskega podjetnika iz Portoroža. Vila z okolico se tako prodaja in išče se hiter kupec pri nas ali v tujini. Milan in Lucienne tam res živita, a sta le najemnika vile."

Mi smo za komentar prosili Lucienne, ki se nam je na Facebooku oglasila z besedami, da je poslovno v Angliji ter da naj se obrnemo na njenega moža Milana, ki ureja poslovne ter družinske zadeve. Seveda smo ga takoj poklicali in brez ovinkarjenja nam je razkril: "Hišo v Ankaranu sva sezidala pred 15 leti pretežno z lastno investicijo – dve tretjini je bilo lastnih sredstev, eno tretjino pa je prispevala banka NLB Leasing. Pogodbo imamo še vedno sklenjeno z NLB Leasingom. Vse od takrat tudi bivava v hiši. Še pred nekaj leti je bila hiša, ki je resnično velika (980 m²), premajhna za vse najine potrebe in aktivnosti. Zdaj pa sta otroka že odrasla, hči je že zaključila študij, sin ima že svoj poklic, vse posle pa sva načrtno znatno skrčila. Oba sva se posvetila osnovni stroki, glasbi. Lucienne s klavirskimi nastopi kroži po vsej Evropi, sam pa sem čedalje bolj prisoten na trgu EU kot producent in imam odlično založniško pogodbo s tujim 'publisherjem', ki me zastopa po vsem svetu. Zato sva posledično pogosto odsotna. Zaradi naštetih  razlogov sva se odločila nepremičnino zdaj resnično prodati. Z banko smo uskladili način in rok, do kdaj bi želeli hišo prodati, a seveda ne za vsako ceno. Z eno od najprestižnejših nepremičninskih hiš iz Anglije smo podpisali pogodbo za ekskluzivno prodajo. Če in ko pride do prodaje, bova vsekakor ostala ob morju. Morda bova kupila več manjših nepremičnin in nekatere tudi oddajala, vendar o tem več kdaj drugič." 

ELITNOST VILE V ŠTEVILKAH

  • Samostojna prestižna in luksuzna ankaranska vila, kjer živita Lucienne in Milan, je po podatkih na spletu velika 980 m2, ima zeleno okolico ter bazen. Vila je res prostorna in za navadnega človeka sanjska. Kletna etaža je velika 390 m2 in ima široko odprt prostor s predelanim zidom, čajno kuhinjo, toaletne prostore, kletni prostor, garažo, shrambo, kotlovnico in fitnes sobo. Prva etaža hiše (390 m2) zajema kuhinjo, jedilnico, dnevno sobo, kamin, sobo za sproščanje, knjižnico, dve galeriji, pralnico, kopalnico. V prvem nadstropju (200 m2) pa so kar tri spalnice, apartma za goste z vsem potrebnim. Nad vsem pa sta podstrešje ter razgledni stolp. Hiša je obdana z istrskim zelenjem ter ima urejeno tako zelenico kot vrt z avtomatskim namakalnim sistemom. Hiša je z vseh strani varovana s kamerami. Vsi prostori v njej so povezani in ponujajo sanjski razgled na morje. Sanjsko in res prestižno!

ALOJZ PETROVČIČ

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač