Lucienne Lončina gre prvič na festival popevk

17. 5. 2014 | Vir: Lea
Deli
Lucienne Lončina  (foto: revija Lea)
revija Lea

Pianistka, pevka in nekdanji žirantski obraz oddaje Slovenija ima talent Lucienne Lončina se intenzivno pripravlja na letošnje poletne dni, ko bo prvič na povabilo prijatelja, istrskega glasbenika Igorja Lija, nastopila na popevkarskem poletnem festivalu MMS, na katerem bosta predstavila pesem Še vedno čakam.

Svetlolaso in vedno elegantno Lu smo ujeli v Rogaški na enemu od njenih nastopov, kjer nam je razkrila, kako je prišlo do odločitve, da prvič vstopi v tekmovalni del enega medijsko najbolj priljubljenih slovenskih poletnih festivalov.

"Odločitev je bila popolnoma naključna in nepričakovana. Igor Lija, s katerim se poznava že 25 let, je že leta zelo aktiven avtor, ki piše in sklada avtohtono etno glasbo v istrskem narečju. Po lanskem zelo uspešnem nastopu na portoroškem festivalu MMS se mu je ob letošnjem porodila ustvarjalna ideja, da bi imela pesem sredozemski in kantri pop priokus.

Nato me je poklical ter povprašal, koga bi mu svetovala, da z njim odpoje duet. Ker sem ob intenzivnem razmišljanju ostala brez predloga, je kar sam ustrelil provokativno idejo, zakaj ne bi enkrat v življenju kar midva zapela skupaj v duetu. Če sem iskrena, sem si takoj rekla, zakaj ne, in zdaj smo tu. Lahko razkrijem, da je moja vloga odpeti duet in ob tem igrati klavir, ki je sestavni del aranžmaja. Nastopa se zelo veselim."

Angažirala je vso družino

Izvedeli pa smo še, da je pri ustvarjanju letošnje pesmi za festival MMS sodelovala kar vsa družina Lončina, kjer je vsak od članov odigral svojo profesionalno glasbeno vlogo.

"Popolnoma drži, da je celotna pesem nastala pod družinsko streho. Prvotno je bilo napisano besedilo samo za moškega. Zato sem Igorju sama rekla, naj zadevo spremeni, in predlagala, da ženski del besedila napiše kar moja hči Kim, ki ima izredni smisel za samo ustvarjanje glasbe, besedil in ritma. Kaj reči, verjeli ali ne, zadevo je Kim opravila v sekundi, saj me pozna v nulo in natančno, ve kaj si želim.

Pesem pa je dejansko dobila kakovosten zvok po zaslugi mojega soproga Milana Lončine. Kajti Igor si je močno želel in prizadeval, da bi aranžmaje in produkcijo prevzel Milan, ki neprestano dela produkcijo pretežno le za tuji trg. Tako se moj Milan ni obotavljal in je pristal na sodelovanje ravno zaradi prijateljskega odnosa in tako ustvaril odličen končni glasbeni izdelek," nam je razkrila Lucienne.