Lucienne Lončina: Hoče šolo za talente!

21. 7. 2011 | Vir: Lea
Deli
Lucienne Lončina

Odlična pianistka, pevka in najbolj opazen obraz stroge žirije priljubljene oddaje na komercialni televiziji Slovenija ima talent v teh vročih poletnih dneh ne počiva. Izvedeli smo, da ima lepa Lucienne številne nastope po Sloveniji, med slednjimi pa je ravno pred dnevi končala tudi prvi del poletnih nastopov s hotelsko portoroško verigo LifeClass. Tako je v julijskih nočeh zabavala naše in tuje goste v elitnem gostinskem lokalu Cafe Central.

Zanimalo nas je, kaj bo svetlolaska počela do drugega dela nastopov v avgustu ter ali si bo vzela kaj časa zase. ‘’Absolutno si bom vzela čas zase in družino. Rada se vračam domov v Anglijo, kjer je moj pravi dom. Zato bom izkoristila ta preskok ter oddih med enim in drugim delom nastopov v LifeClassu.

Obiskala bom starše, pa brata z družino v Portisheadu,’’ razkrije v smehu poletno zagorela Lucienne in nadaljuje: ‘’Ankaran, kjer živim, je zelo podoben mojemu domačemu kraju. Ker živim ob morju, je zame Ankaran nekako kot Portishead. Z obmorskima krajema je povezan tudi ritual: ko se zjutraj zbudim, najraje pogledam skozi balkon in opazujem morje in mogočne ladje. Tako včasih sproščeno gledam ladje, ki plujejo v koprsko pristanišče, tako kot v našem bristolskem kanalu.’’

Obožuje jutranji angleški ritual

Angležinja že 20 let živi v Sloveniji, zato smo jo povprašali, ali je ohranila kakšen poseben angleški ritual. ‘’Seveda se kljub vsem tem lepim letom, preživetimi v Sloveniji, počutim Britanka. Pretekli spomini so nepozabni in so v meni zapisani. Tudi svoj ritual imam: zjutraj rada pijem čaj. Če imam čas in če moja otroka želita, jima pripravim tudi tipični angleški zajtrk z jajci in slanino,’’ pove elegantna pevka.

Na vprašanje, ali ima morda v sebi kakšno skrito željo, potem ko je zaradi zabavnega televizijskega šova SIT postala zelo iskan medijski obraz, o katerem naše časopisje vedno znova rado piše, pa odgovori: ‘’Hm, skritih želja je veliko. No, ena od teh je nedvomno ta, da bi v Sloveniji nekje odprli šolo za mlade talente in umetnike ter bi v taki šoli strokovno poučevali ples, petje, inštrumente, glasbeno teorijo, odrske nastope, ozvočenje. Z veseljem bi sodelovala pri takem projektu in verjamem, da bi se v takšnem okolju rojevale tiste prave velike medijske zvezde.’’

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač