Lucienne Lončina: Neprespana zaradi Kalamarov in Žlindre

15. 4. 2010 | Vir: Lea
Deli
Ta trenutek najbolj vroča svetlolaska pri nas

Evrovizija v Oslu se vse bolj približuje in temu primerno so vse sile napeli tudi Kalamari in Ansambel Roka Žlindre. Del njihovih obveznosti pa je v zadnjih dneh zapolnila ta trenutek najbolj vroča svetlolaska pri nas, članica žirije oddaje Slovenija ima talent, Lucienne Lončina.

Avtor skladbe Narodnozabavni rock Marino Legovič se je namreč odločil, da bo skladba zazvenela tudi v nemškem in angleškem jeziku. In prav pri slednjem je takoj pomislil na Lu, ki je tudi v preteklosti s svojim natančnim posluhom za glasbo in besedilo že pomagala številnim slovenskim izvajalcem.

Sama pravi, da je bilo v resnici najtežje najti pravi izraz za to zvrst glasbe, saj v angleščini ne obstaja, in tako je nastal naslov Native Folk Rock. ‘’V besedilu sem želela poudariti, da imajo Slovenci radi polko, da ob njej uživajo in se veselijo, zato je tudi ta del teksta, ki ga poje Barbara, mehkejši v primerjavi s Pepijevim. Ponavadi potrebujem veliko ur dela, da nastane pravi tekst. Velikokrat si zraven tudi pojem in tokrat sem pisala skoraj vso noč. Všeč mi je bil že sam izziv, melodija, in ko sem enkrat padla v pravo kombinacijo, je šlo kot po maslu,’’ nam je zaupala Lucienne, ki je tekst Legoviču poslala že ponoči.