Lucija Gubenšek: “Na prvem mestu sem sedaj jaz”

Vir: Story
2. 10. 2010

Manekenka in voditeljica Lucija Gubenšek je izredno vitka, odkar pomni, in pravi, da se ji že vse življenje dogaja to, da se vsi razen nje obremenjujejo s tem. “V našem poslu je pač tako, da moraš imeti trdo kožo in se ne smeš obremenjevati z vsako kritiko,” pravi. V pomoč pa ji je tudi kabala, ki jo prakticira že pet let.

Pogled na življenje pa je ponovno spremenila letos poleti, ko so se začele težave z zdravjem. Nič resnega, vendar vseeno precej moteče. “Drug za drugim so se vrstili prehladi, viroze, nekajkrat sem končala na antibiotikih, predvsem pa sem bila neskončno izčrpana. Nakopala sem si preveč dela in bila zato pod stresom, kar mi je sesulo imunski sistem. Vzgojena sem bila tako, da nikoli nisem tarnala, in tudi moji starši so navajeni, da je tako. Zato sta zagnala pravi alarm, ko sem jima začela ‘jamarati’, da se ne počutim v redu in da se to vleče že nekaj časa.

No, na srečo se je po vseh pregledih izkazalo, da ni nič resnega, le prave antibiotike sem morala dobiti,” pripoveduje Lucija, ki pa se je kljub temu pošteno prestrašila in začela še bolj razmišljati o pomenu življenja. “Nočem izpasti preveč filozofsko, ampak do sedaj sem vseeno življenje jemala bolj lahkotno, v smislu, meni se to ne more zgoditi …” je iskrena. “Tega sicer ne privoščim nikomur in bog ne daj, da bi bilo z menoj res kaj narobe, vendar me je to streznilo do te mere, da sem si na novo postavila prioritete. Na prvem mestu sem sedaj jaz, moje zdravje in moje življenje.

Nova Story že v prodaji

Story