Čeprav ji marsikdo ne bi pripisal, je miss Universe 2016 Lucija Potočnik zelo spretna tudi v kuhinji. Ena izmed sladic, s katero se z užitkom in brez slabe vesti pregreši, je orehova rulada.
Namesto sladkorja uporabi javorjev sirup, namesto margarine pa kokosovo maščobo, s čimer zniža vrednost kalorij.
"Za porcijo, prikazano na fotografiji, potrebujemo: 4 jajca, 6 velikih žlic zmletih orehov, vaniljev sladkor, javorjev sirup (ali sladkor), kokosovo maščobo (margarino), 2 žlici vode, 200 g kisle smetane. Vzamemo 2 posodi in ločimo rumenjake od beljakov. Beljake stepemo v trdnejšo zmes. V rumenjake dodamo vaniljev sladkor, žlici vode ter javorjev sirup (lahko pa uporabimo tudi sladkor) ter maso stepemo. Temu nato dodamo stepene beljake in drobno zmlete orehe. Vse skupaj narahlo premešamo z žlico. Nato na pekač damo peki papir, ki ga še premažemo s kokosovo maščobo (ali margarino). Nanj vlijemo maso ter jo enakomerno razporedimo po peki papirju ter postavimo v pečico za 10–15 minut na 180 stopinj. Ko lepo zadiši, vzamemo pekač iz pečice ter pustimo par minut, da se biskvit ohladi. Nanj nato z žlico namažemo kislo smetano ter ga zvijemo v rulado. Na namazano kislo smetano lahko položimo tudi celo (olupljeno) banano ter ga nato zvijemo v rulado. Ohladimo (damo v hladilnik). Naj vam tekne!"
Tekst: K. K.