Lucija Smolnik: Knjižica z naukom

Lucija Smolnik: Knjižica z naukom (foto: Natalija Jelušič Babič) Natalija Jelušič Babič
Vir: Nova
13. 9. 2016

Uspešna podjetnica in mama Lucija Smolnik je nedavno skupaj s svojo hčerko Katarino na knjižne police postavila knjižico z naslovom Mali pošastko.

Certificirana trenerka programa Boba Proctorja Thinking Into Results je edina s tovrstnim programom v Sloveniji in pomaga številnim, ki se podajajo v podjetniške vode. Lucija svoje znanje in delo z Bobom Proctorjem prinaša tudi v Slovenijo.

"Program uči, kako dobiti, kar želiš, uči prestopiti tisto luknjo od tu, kjer sem zdaj, do tja, kamor želim, pomaga razumeti, zakaj počnemo, kar počnemo, kakšna prepričanja imamo in kako jih spremeniti v taka, ki nam pomagajo iti naprej v življenju, kako se povezati s svojim bistvom, izboljšati samopodobo ... Program ima res močne vsebine in obravnava človeka celostno. Zelo učinkoviti rezultati so tudi v podjetjih. Konec koncev podjetje sestavljajo ljudje," pove. Svoje znanje uspešno vgrajuje tudi v številna druga področja. In tako je združila svoje delo v knjigi za otroke, ki je nastala po zaslugi njene hčerke Katarine. Lucija ima svojo blagovno znamko Lucija Coaching, skozi katero uči otroke in odrasle, posameznike in podjetja drugačnega zavedanja sebe in sveta.

"Tako je tudi nastala knjiga Mali pošastko: zgodbe, ki pomagajo rasti. Ideja za to knjigo se je rodila na Matrixxu, ko sem delala s Peggy McColl, najbolje prodajane avtorice New York Timesa. Zgodbe so Katarinine in jih je pripovedovala, ko smo se vozili na morje. Nekaj jih je tudi zapisala. Zelo zanimivo se mi je zdelo, da ima vsaka zgodba nauk in so med sabo povezane. Govorijo pa o dogodivščinah Malega pošastka. Ampak sem želela dodati še več. Da niso samo zgodbe, da tudi učijo bralca in poslušalca, da mu odprejo nova obzorja, ga spomnijo, da je sam tisti, ki ima vse vajeti, da pomagajo razumeti, da imamo znotraj sebe čudovit velik svet, ki mu je vedno na voljo. Zavedanje pa je ključ teh vrat."

Katarina je za zgodbico prispevala tudi ilustracije.

"Ko smo zgodbice že imeli, sem jo enkrat vprašala, kakšen sploh je ta Mali pošastko. In ga je narisala," še pove Lucija.

Tekst: Mihaela M. Kocbek