Luka Basi: "Bratsko-sestrska vez se ne pretrga nikoli"

Luka Basi: "Bratsko-sestrska vez  se ne pretrga nikoli" (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
12. 3. 2018

Čeprav se včasih s svojimi sorojenci radi prerekamo, so brez dvoma pomemben steber našega življenja. O tem je prepričan tudi glasbenik Luka Basi, ki se je po razhodu staršev moral ločiti od sestre, s katero sta prej skupaj preživljala dneve in uganjala norčije. To je pomembno vplivalo na njegovo otroštvo, zato je svojima sestrama posvetil tudi svojo novo pesem Seko moja.

Že dolgo si je želel z glasbo povedati, kaj čuti, predvsem do sester, zato je bil zelo vesel, da jima je lahko posvetil pesem in jima tako izlil svoje občutke. Življenje jih je namreč v Lukovi mladosti ločilo, zato ob pogledu na stare fotografije še danes potoči kakšno solzo.

"Bratsko-sestrska vez se nikoli ne pretrga," je prepričan Luka, ki je svoji dve sestri vpletel tudi v nov videospot za pesem Seko moja. Jima je bilo ob tem kaj nerodno? "Cela štala," nam je v smehu pojasnil glasbenik in nadaljeval: "Starejša je imela milijon vprašanj, kaj naj obleče, kakšne čevlje obuje – skratka norišnica. Mlajša pa je spraševala, kaj bomo počeli, kje bo to, kako dolgo bo trajalo, ali lahko pripelje prijateljice, ali bomo nastopali pred gledalci ... Priprave bile torej zelo posrečene." Skratka, ni jim bilo dolgčas, pri snemanju so se odlično zabavali. Tudi sicer pa so vsi trije zelo povezani, saj se slišijo prav vsak dan.

"Bratsko-sestrska vez  se ne pretrga nikoli"

"Mlajša sestra je zdaj prišla v obdobje telefona, snepchata itd. in je včasih kar zanimivo komunicirati z njo. S starejšo pa se bolj srečujeva ob kavicah, da se nama lahko pridruži še njen prekrasni sinek," poudari ponosni striček, ki ni zaščitniški le do malega nečaka, temveč tudi do svojih dveh sester. "Mislim, da je vsak brat tako zaščitniški. Starejša je sicer že poročena in glede na to, da se z možem zelo dobro razumeva, se mi zdi, da sem to delo opravil z odliko. No, mlajša pa prehaja v puberteto, tako da me najhujši dnevi še čakajo," z nasmeškom na ustnicah prizna Luka in ob tem doda, da tudi njegovi dve sestri budno pazita nanj. Predvsem v mlajših letih je bila njegova sestra njegov 'paznik', predvsem kar se tiče njegovih nočnih izhodov. 

Foto: osebni arhiv

Priporočamo