Luka Basi je 'vroča roba' v sosednji Hrvaški

Kljub sladkemu uspehu, da je bil najprej opažen na Hrvaškem, pa kot skromen glasbenik Luka poudarja, da nikoli ne bi zatajil svojih poslušalcev in korenin.
 (foto: Igor Zaplatil, osebni arhiv) Igor Zaplatil, osebni arhiv
Vir: Story
8. 1. 2017

Naše gore list, sicer pa novo ime na hrvaški glasbeni sceni, Luka Basi, ki je z zvezdnikom Joletom v pesmi Nisam ja od jučer že zavzel radijske etre, je med poslušalci, ki obožujejo hrvaško glasbo, požel veliko navdušenja.

To kažeta število ogledov na YouTubu in deljenja skladbe na družbenih omrežjih, stavek 'Iza sedme se ne broji' (po sedmi rundi se ne šteje, op. a.) pa je postal pravi 'hit' vseh zabav.

Čeprav pri naših sosedih ne poudarjajo, da gre za slovenskega izvajalca, pa nekateri oboževalci in komentatorji, ki Luko poslušajo, že pravijo, da jih zgodba spominja na Tošetovo. "Zdi se, da gre za podobno pot kot pri Tošetu. Prišel je iz Makedonije, Hrvati smo ga vzljubili. Luka je svež veter in morda se nam obeta nekaj svežega in drugačnega. Bravo, Luka!" je samo eden od komentarjev. Luka je počaščen, a zadržan: "Joj, niti drznil si ne bi omenjati zgodbe, kaj šele uspeha tako velikega imena, kot je Toše. Priznam, je pa uspeh nekoga, ki ni Hrvat, zame vsekakor motivacija, da se z dobro glasbo in pravo zgodbo lahko uspe zunaj meja svoje države. Nikoli pa ne bi zatajil Slovenije. Iskreno priznam, da se veselim nastopov, predvsem na domačih tleh, kjer bom to, da sem domačin, dobro izkoristil," se nasmehne Luka in v šali doda, da je prednost, ker bo lahko na domačih tleh vseeno zapel katero od velikih slovenskih uspešnic, ki je morda sosedje ne morejo.

"To je novi Saša Kovačević. Mlad, lep, postaven. Mislim, da imam novega idola ... Hočemo slišati še, Luka!" pa je komentirala mlada oboževalka in Luko postavila ob bok srbskemu zvezdniku Saši Kovačeviću, ki v podobnem glasbenem slogu žanje ogromen uspeh na Balkanu. Novo leto bo tako našim sosedom prineslo nekaj svežega na glasbeni sceni, Slovencem pa nekoga, s katerim se bomo poleti po hrvaških plažah bahali, da je 'naš'.

Napisala A. K.
Fotografije Igor Zaplatil, osebni arhiv

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story01/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 01/2017

Story 01/2017, od 29. 12. 2016