Luka Basi (Slovenija ima talent) je še samski!

“Na odru sem druga oseba kot pa med družinskim kosilom za domačo mizo. A me pri tem vsi podpirajo, takšne so pač spremembe v glasbi.” (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Story
29. 12. 2016

Od polfinalista oddaje Slovenija ima talent do enega izmed najbolj vročih imen na slovenski glasbeni sceni. Luka Basi je fant, ki je po polfinalu v omenjeni oddaji stopil na lastno glasbeno pot in v sodelovanju s priljubljenim hrvaškim pevcem Joletom ustvaril pesem, na katero že poplesujejo oboževalci po Balkanu.

“Zato se rad razvajam, pa to ne pomeni, da sem vsak vikend v toplicah, dovolj so že slušalke in odlična glasba.”

"Zelo sem vesel in ponosen na končni rezultat. Prvi odzivi so krasni, kar mi je dalo še več potrebne energije za ustvarjanje. Veselim se glasbene poti," nam je zaupal Luka, ki je v oddaji Slovenija ima talent nastopil pod pravim imenom, kot Matej Prikeržnik. Sprememba imena je bila nato velik korak v njegovi karieri. Čeprav je bil sprva nekoliko skeptičen, je sčasoma tudi sam ponotranjil novo ime.

"Vsak se namreč rad zateče v neki svoj svet in tako je tudi z Luko Basijem, on me pooseblja na odru. To je velik korak v moji skromni glasbeni karieri," pove simpatični glasbenik, ki je z ekipo kmalu po nastopu na televiziji začel razmišljati o spremembi imena. Zamisel se jim je utrnila povsem spontano. Poskušali so več različic, piko na i pa je k odločitvi dal Jole. "Ime je izrekel s hrvaškim pridihom in takrat smo vedeli, da je to to," z nasmehom pojasni Luka, ki se je hitro navadil na spremembo. Sprva je bilo morda nekoliko težko, tudi za njegove fante iz skupine, zdaj pa ga tudi oni že kličejo z njegovim umetniškim imenom. Za starše pa bo za vedno ostal Matej, tako da zdaj skorajda živi dvojno življenje.

"Na odru sem druga oseba kot pa med družinskim kosilom za domačo mizo. A me pri tem vsi podpirajo, takšne so pač spremembe v glasbi," razkrije mladi pevec, ki glasbeno pot nadaljuje tudi pri naših južnih sosedih. Slovenija mu je namreč zelo lepa, a mu je izjemno blizu tudi Hrvaška. Njihov jezik je po njegovem mnenju prav tako zelo speven, zato so se odločili, da gredo tudi na jug. S hrvaškim jezikom je imel sprva nekaj težav, a je kot komercialist zaposlen v podjetju, ki sodeluje tudi z našimi južnimi sosedi. Zaradi telefonskih pogovorov in elektronskih sporočil se je tudi sam naučil komunikacije, seveda pa bi jo rad še izpilil.

"Morda nikoli ne bo popolna, bo pa vsaj blizu temu. Največ preglavic mi povzroča neposreden pogovor. Včasih ne vem, ali so besede podobne, iste ali pa popolnoma drugačne kot v slovenščini. Prek sporočil je vendarle lažje," svojo zadrego pojasni Luka, ki se lahko za uspeh zahvali tudi odlični ekipi, s katero sodeluje. Čeprav mu je nastop po talentih odprl številna vrata do odličnih fotografov in izjemnega studia, je to tudi največji preskok v primerjavi z začetki, v vse skupaj pa je vložil veliko truda in energije. Zaradi tega včasih potrebuje nekaj časa le zase, da napolni baterije in pridobljeno energijo nato deli z oboževalci.

"Zelo veliko mi pomenita razvajanje, sprostitev. Žal živimo v svetu, kjer je tempo življenja hiter. Na vsakem koncertu dam od sebe 200 odstotkov, ne glede na to, kako naporni in pogosti so. Zato se rad razvajam, pa to ne pomeni, da sem vsak vikend v toplicah, dovolj so že slušalke in odlična glasba," razloži glasbenik in doda: "Mir najdem v glasbi, zelo umirjen sem tudi med vožnjo z avtomobilom. Morda zveni neobičajno, a je tako. V avtu se ni vredno živcirati, zato sem povsem miren, zunanjih zvokov ne slišim, saj poslušam glasbo in opazujem okolico. To me umirja."

Pozornosti javnosti pa ni požel le zaradi glasbe in energije, ki preveva njegove koncerte, temveč tudi nadvse simpatičnega videza, zaradi katerega se pod odrom znajde tudi lepo število oboževalk. Luka je namreč za zdaj še samski, kljub temu pa verjame, da je tudi živahno življenje glasbenika mogoče združevati s partnerstvom in resno zvezo. "Od vsakega posameznika je odvisno, kako dojemajo zvezo in partnerje ter kariero usklajujejo z glasbo. Morda nam je nekoliko težje ohranjati resno zvezo, vendar mislim, da mora vsak odnos temeljiti na zaupanju. Če bi ob neki osebi začutil tisto, potem me ne bi zanimala niti horda oboževalk," je razkril glasbenik, ki sicer na dekletih najprej opazi iskren nasmeh, navdušita pa ga tudi preprostost in sproščenost. "Mislim, da ste ženske že same po sebi lepe," zapiha na dušo vsem predstavnicam nežnejšega spola. Sam sicer razlik med nacionalnostmi ne dela, tako da bo mogoče v prihodnosti metuljčke občutil tudi na hrvaških odrih. Morda mu bodo prav slednji pomagali pri piljenju hrvaškega jezika.

Napisala Nika Arsovski
Fotografije Sašo Radej, Igor Zaplatil

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story52/2016

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 52/2016

Story 52/2016, od 22. 12. 2016