Luka Dončić ima lepo navijačico!

Luka Dončić ima lepo navijačico! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
26. 11. 2018

Mladi Luka Dončić, ki je v poletnih mesecih zamenjal naslov bivališča in se iz španske prestolnice preselil v Dallas, na drugi strani Atlantika niti najmanj ni sam.

Ob strani igrišča ga zvesto bodrita njegova mama Mirjam Poterbin in njegova draga Anamaria Goltes. Plavolaska je njegova velika navijačica, v to vlogo pa se je prelevila tudi v sveži kampanji spodnjega perila. Evforija ob prihodu slovenskega košarkarskega dragulja Luke Dončića se v ameriškem Dallasu še ni polegla. Čeprav si je Ljubljančan nedavno poškodoval gleženj, se je vrnil v velikem slogu in že na naslednji tekmi k skupnemu izplenu teličkov prispeval 23 točk. A tudi njegova genialnost ni vedno dovolj za zmago, Dallas se je namreč znašel v rezultatski krizi, Teksašani pa v zadnjih krogih le redko navijače razveseljujejo z zmagami.

Zato pa so vrzel, ki je nastala po odhodu Dončića, očitno uspešno zapolnili v Madridu. Pri kraljevem Realu, kjer igrata tudi Anthony Randolph in Klemen Prepelič, tudi v tej sezoni nadaljujejo z odličnimi predstavami, Luka pa še danes goji lepe spomine na svoje bivanje v Madridu. "Da sem lahko nosil dres Reala in živel v Madridu, je bilo zame nekaj posebnega. Zunaj lige NBA je to najboljša ekipa na svetu in zaljubljen sem vanjo,"  je v enem zadnjih intervjujev povedal Luka, ki verjame, da lahko slab začetek prinese toliko bolj rezultatsko ugoden konec. Verjame v končnico, na dušo navijačev pa je popihal z izjavo, da mu več pomenijo ekipne lovorike, šele nato bo čas za osebne dosežke: "Seveda bi bilo nekaj posebnega, da bi postal najboljši novinec sezone, toda trenutno razmišljam zgolj o ciljih moštva. Z Dallasom bi se rad uvrstil v končnico, nato pa pridejo osebne nagrade." 

Lepi navijačici

Zanj na tekmah stiskata pesti tudi njegova mama Mirjam Poterbin in njegova izbranka Anamaria Goltes, ki se je že vrnila v Ameriko. Na družabnih omrežjih je mogoče opaziti, da mu stoji ob strani, ne glede na uspehe ali padce, za kar ji je Luka brez dvoma iz srca hvaležen. S komplimenti ne skopari niti, ko svetlolaska objavi kakšen svoj portret, saj je lepotička v oči padla tudi številnim predstavnikom močnejšega spola na drugi strani oceana. In kako ne bi. Anamariji so se namreč izpolnile velike sanje, saj se je želela preizkusiti kot manekenka, kar ji je v kampanji za spodnje perilo Lisca tudi uspelo. Prelevila se je v vlogo navijačice, ki ji ni tuja niti v zasebnem življenju, ter zapeljivo pomigala s cofki.

Besedilo: Maja Muhič // Fotografije: Janko Mandič, Profimedia, osebni arhiv