Luka Dončić in Anamaria Goltes na zasluženih počitnicah

Luka Dončić in Anamaria Goltes na zasluženih počitnicah (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Nova
31. 7. 2018

19-letni slovenski košarkarski dragulj, ki bo v prihodnji sezoni služil kruh v dresu ekipe Dallas Mavericks, se pred naporno sezono na ameriškem parketu sprošča na hrvaški obali. Družbo mu dela tudi 20-letna svetlolasa lepotička Anamaria Goltes, s katero sta uspešno prestala burno obdobje.

Pred tedni je odjeknila novica, da se je mladi slovenski parček razšel, saj sta z družbenih omrežij izbrisala vse skupne fotografije, kar je povzročilo kar nekaj razburjenja. Vendar pa je po nekaj dneh postalo očitno, da je par uspešno prebrodil tudi razburkano obdobje, ljubezenske rane pa zaljubljenca celita zdaj na morju. Prav ob Jadranskem morju sta se tudi spoznala, vse od takrat pa rada počitnikujeta v družbi drug drugega. "Hrvaška je po mojem mnenju najlepša. Rad odhajam tja, kjer se srečam z dolgoletnimi prijatelji. Raje imam hrvaško obalo kot pa kakšne Maldive. Kadar sem tako govoril, so me drugi čudno gledali, vendar tako pač je," nam je pred časom zaupal Luka, medtem ko se njegova boljša polovica ne strinja povsem z njim.

Kot je zaupala na družbenih omrežjih, bi si z velikim veseljem privoščila počitnice na Bora Bori. Študentka ekonomije, ki v višino meri zavidljivih 177 centimetrov, medtem ko je Luka visok malce več kot dva metra, je sprva počitnikovala sama z družino in prijatelji, potem pa se jim je pridružil še Luka. Vsako leto grejo namreč na hrvaško obalo, kjer poskuša Luka nadoknaditi čas, ki mu ga med sezono ni uspelo preživeti s prijatelji. "Še danes je hudo, kadar vidim prijatelje, ki se družijo v Sloveniji. Sicer pridejo tudi na obisk in imeli smo se super. To so prijatelji, s katerimi se poznamo, že vse odkar hodimo na hrvaško obalo," nam je zaupal Luka, ki je pred dvema letoma naredil tudi izpit za čoln ter s tem izpolnil svojo dolgoletno željo. Zdaj odkriva lepote jadranske obale tudi po vodi, utrinke s poletnih počitnic pa pridno deli s sledilci na družbenih omrežjih. Tudi z Anamario svoje počitnice namreč preživljata nikjer drugje kot na prestižni jahti in plujeta med južnimi dalmatinskimi otoki, nazadnje sta plula ob otoku Korčula.

Trener pripotoval v Slovenijo

Z Lukom je v Slovenijo prišel tudi njegov novi trener Rick Carlisle, ki se zaveda, kakšen košarkarski talent je dobil v oblikovanje. Prav zato želi skupaj z Lukom preživeti čim več časa, da skupaj kar najbolje unovčita mladeničeve vrline. Tako bo v Lukovem domačem okolju in v družbi njegovih najbližjih, družine, prijateljev in punce lahko dodobra spoznal košarkarjevo življenje tu v Sloveniji.

Besedilo: Maja Muhič // Fotografije: osebni arhiv, Profimedia