Luka Dončić ne pozna vzvišenosti

Luka Dončić ne pozna vzvišenosti (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
Vir: Nova
16. 4. 2018

Eden največjih evropskih košarkarskih talentov Luka Dončić, ki s svojimi košarkarskimi predstavami navdušuje ves svet, kljub svetovni medijski prepoznavnosti ostaja prizemljen športnik, ki mu slava na srečo ni stopila v glavo.

Ena od rednih bralk naših tedenskih družabnih edicij Adriamedia Ljubljana nam je pred dnevi v uredništvo poslala tri slike Luke, ki si je po košarkarski tekmi v Beogradu, ki jo je sam odločil z neverjetno trojko v zadnjih sekundah tekme Crvena zvezda : Real Madrid, vzel nekaj trenutkov in se z veseljem spustil v sproščen športen pogovor s skupino slovenskih košarkarskih navijačev.

Luka Dončić: Ne pozna  vzvišenosti!

"Luka je res čudežni deček slovenske in evropske košarke. On je v vseh pogledih vrhunski profesionalni športnik, in kljub njegovi mladosti je vidno, da je na svoji športni poti veliko garal in se skozi leta odrekal, da je z znanjem prišel na mesto najboljšega. Cenim, da ga slava ni prevzela oziroma pokvarila, kot je že večino slovenskih športnikov v preteklosti. Všeč mi je, da ostaja prizemljen in nadvse preprost fant, ki mu veliko pomeni zvest in preprost odnos do številnih navijačev in ljubiteljev košarke, ki njegove uspehe spremljajo pri nas in v tujini," nam je razkrila bralka, ki pa je želela ostati anonimna.

Foto: N. Divja, osebni arhiv