Luka Dončić si že dolgo želi odhoda v najmočnejšo ligo

16. 1. 2018 | Vir: Nova
Deli
Luka Dončić si že dolgo želi odhoda v najmočnejšo ligo (foto: Primož Predalič)
Primož Predalič

Slovenski košarkarski biser je s svojimi predstavami v dresu reprezentance in kraljevega kluba iz Madrida vzbudil veliko pozornosti tudi na drugi strani luže.

Ameriški mediji se navdušujejo nad slovenskim čudežnim dečkom, nekateri so celo prepričani, da mu enostavno ni para. Zato je njegova selitev na drugo stran Atlantika le vprašanje časa.

Mladi Luka Dončić je eden izmed treh košarkarjev, katerih delnice za nabor lige NBA za leto 2018 kotirajo najvišje. Mladi slovenski košarkarski dragulj se je tudi na evropskem prvenstvu v bojih z igralci NBA že izkazal, poleg tega pa so številni košarkarski analitiki prepričani, da tako celostnega mladega košarkarja v Evropi še ni bilo.

Prav zato si čez lužo že manejo roke, čeprav nas do nabora za najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu loči še nekaj mesecev. Tudi Lukova starša se dobro zavedata, da bo njun sin nekoč odšel na drugo stran Atlantika, a kot sta nam zaupala, se za zdaj osredotočajo predvsem na druge stvari.

"Z Lukovim odhodom se za zdaj še ne ukvarjam, saj on o tem še ne razmišlja. V Realu je zadovoljen, ko pa bo pripravljen, se bomo skupaj spopadli z razdaljo," nam je pred časom zaupala Mirjam Poterbin, Lukova mama, ki skrbi za vsakdanja opravila v španski prestolnici, tako se lahko mladi košarkar osredotoči le na tisto, kar je v resnici pomembno. Da pa je odhod v najmočnejšo ligo Lukova velika želja, je v intervjuju za revijo Story priznal njegov oče Saša Dončić.

"Vse je odvisno od Luke. On bo vedel, kdaj in kako bo sprejel to odločitev. Vem, da si to želi že zelo dolgo," je prepričan nekdanji košarkar, ki zdaj poveljuje ekipi ljubljanske Ilirije, ki se je v tej sezoni dvignila iz pepela.

Besedilo: Maja Muhič