Luka Dončić v Ameriko potuje z Anamario!

Luka Dončić v Ameriko potuje z Anamario! (foto: osebni arhiv ) osebni arhiv
Vir: Nova
21. 8. 2018

Tako, Luka Dončić je spet pomahal v slovo deželici na sončni strani Alp in odletel na drugo stran Atlantika. Že pred tedni je namreč prestopil v vrste košarkarskega kluba Dallas Mavericks, z njim pa bosta naslov zamenjali tudi njegova mama Mirjam Poterbin in dekle Anamaria Goltes. Ja, poleg mame se z njim v Ameriko seli tudi punca.

Naš košarkar pa se je še pred odhodom v Ameriko dogovoril tudi za sodelovanje, promocijo priljubljene slovenske salame Poli, ki jo bodo začeli promovirati čez lužo. Luka je namreč postal njen ambasador in pri Perutnini Ptuj so svojo odločitev pojasnili takole: "Poli je v regiji jugovzhodne Evrope že sinonim najbolj kakovostne piščančje posebne klobase, priljubljena je na trgih od Skandinavije do Sredozemlja in državah Bližnjega vzhoda. Originalna receptura, tehnološko dovršena izdelava in prepoznavnost blagovne znamke delajo Poli posebno že skoraj 45 let. Poli je izvirna, mladostna, duhovita in ambiciozna.

Najvišja kakovost, priljubljenost, prepoznavna osebnost in vrednote blagovne znamke so skupne značilnosti, ki so povezale blagovno znamko Poli s košarkarskim virtuozom Lukom Dončićem. Verjamemo, da bo sodelovanje z Luko pomembno prispevalo k nadaljnji krepitvi prepoznavnosti, priljubljenosti in tržnega položaja naše osrednje blagovne znamke. Z blagovno znamko Poli načrtujemo prodor na ameriški trg, kar je v skladu z zastavljeno strategijo krepitve internacionalizacije poslovanja. Vrhunski šport in uravnoteženo prehranjevanje sta neposredno povezana. Luka Dončić pa je ob tej priložnosti izpostavil, da je ljubitelj Poli že od malih nog in da je piščančje meso iz Perutnine Ptuj redno na njegovem jedilniku, za katerega skrbi predvsem njegova mama. S sodelovanjem želi Luka Dončić pomagati domačemu gospodarstvu, v novi vlogi zunaj košarkarskih igrišč pa ga bomo lahko občudovali že to jesen."

Dallas, četrto največje ameriško mesto, bo za nekaj let postalo dom slovenskemu košarkarskemu dragulju Luki Dončiću. Mesto na jugu Amerike, v zvezni državi Teksas, ima več kot sedem milijonov prebivalcev, je sicer pogosto tarča ekstremnih vremenskih vplivov, tudi tornadov. Vsekakor mladega košarkarja ne bo kaj dosti zeblo, poleti lahko temperature dosežejo tudi 40 stopinj, medtem ko mile zime ponujajo blagih 14 stopinj. Ker sam zaradi urnika treningov ne bo imel kaj dosti časa za okušanje vremena, pa bosta to lahko bolje izkoristili Lukova boljša polovica Anamaria in mama Mirjam. Slednja naj bi imela stanovanje v isti stavbi kot mladi par, tako da se bo lahko do sina sprehodila kar v copatah. Kot nam je uspelo izvedeti iz krogov blizu košarkarju, se po burnem začetku poletja, ko sta njuno zvezo za nekaj časa prekinila, v Ameriko seli tudi postavna svetlolaska Anamaria, ki se je v Sloveniji proslavila tudi z manekensko kariero. Vir pa nam je tudi namignil, da najverjetneje parček ne bo prav dolgo odlašal tudi z naraščajem, kljub njunim rosnim letom, on jih ima 19, ona pa 20 let.

Očitno se bo Lukovo življenje v naslednjih mesecih res temeljito spremenilo, zato so mu počitnice, ki jih je v družbi starih prijateljev preživel na hrvaški obali, po večini na otoku Krk, na prestižni motorni jahti in po besedah očividcev med drugim tudi v avtokampu z le dvema zvezdicama, prišle še kako prav. Kot je namreč priznal pred časom, bo v Ameriki najbolj pogrešal prav prijatelje in družino, a za domotožje ne bo časa. Fant ima namreč visoke cilje. V naslednjih letih si želi zmagati v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, glede na že videno, mu brez težav lahko uspe.

Anamaria še naprej v perilu Cheek by Lisca

Pridna in delavna pa je tudi Lukova boljša polovica, postavna Anamaria Goltes. Pri podjetju Lisca so predstavili novo kolekcijo, ponovno z njeno pomočjo. Najnovejša kolekcija Cheek by Lisca je romantična, igriva in pisana na kožo raziskovanju tega norega sveta. Mehka pletenina in nordijski vzorec sta idealna za ležerno pohajkovanje, dvobarvna čipka še poudari zapeljivost ženskega telesa, nežen jesenski potisk, mrežasti til in ozka čipka pa bodo prepričali tiste bolj romantične ...

Trendovske in atraktivne modele pa bomo lahko izbrale tudi za takrat, ko se bomo potile na aerobiki ali med tekom. In takšno perilo je pisano na kožo tudi Anamarii, ambasadorki igrive kolekcije. Zasavka, študentka ekonomije, ki so jo številni opazili med prenosi tekem evropskega prvenstva v košarki, je pred kratkim posnela kampanjo za jesensko kolekcijo perila in pižam Cheek by Lisca. 20-letna svetlolaska veliko časa nameni športu, če le utegne, zato si ne predstavlja življenja brez športnega perila, navdušuje pa jo tudi čipka. Odkritost, dobri prijatelji in družina so tiste stvari, ki jih res ceni, z veseljem pa se odpravi tudi na kakšno potovanje. Sicer pa je nasmejana lepotica najraje spontana, in kot pravi, nima običajnih dni.

Besedilo: Maja Muhič // Fotografije: osebni arhiv, Profimedia, Janko Mandič