Luka Fric je nastopal na Broadway-ju

8. 7. 2016
Deli

Luka Fric se je v New York preselil pri rosnih 18ih letih in tam študiral igro, glasbo in ples na Ameriški Glasbeni in Dramski Akademiji (AMDA). Le dva meseca po končanem študiju mu je uspešna avdicija pripisala eno izmed kritičnih vlog na odru starega Broadway-a.

Njegovo gledališče 'Liberty Theatre' se je odprlo leta 1904 in od takrat gostilo premiere več Broadway mjuziklov (kot Lady, Be Good!) vključno z Ziegfeld Midnight Frolic, v katerem je Fric pol lanskega leta navduševal občinstva tisočih.

"Ta nova zvrst gledališča temelji na interakciji med občinstvom in igralci. Občinstvo ima tako očutek, da je del predstave in 'potopljeno' v našo zgodbo. Morda podobne igre v prihodnosti predstavimo tudi Slovenskemu občinstvu" pravi Fric. Njegova vloga je zahtevala spretnosti v stepu in prepričljivem francoskem naglasu, ter seveda spretnost improvizacije z gosti.

"Nemogoče je natančno predvideti kaj se bo med igro zgodilo, saj je vsak večer drugo občinstvo. Nedvomno pa je vsaka predstava zaradi tega zelo zanimiva." se smeji Luka. Ziegfeld Midnight Frolic je prejel na ducate dobrih kritik, tudi v slavnem The New York Times-u. Igro je ustvarila priznana Ameriška umetnica in pisateljica Cynthia von Buhler. Trenutno ima Fric v njeni najnovejši igri The Illuminati Ball eno izmed glavnih vlog, zaradi katere je bil nedavno omenjen v priznanem časopisu Forbes Magazine. Povrh tega bo že ta konec tedna (9. in 10. julij) začel z vajami za igro The Bloody Beginning, ki se po uspešnih peti letih konec julija in avgusta vrača pred New Yorška občinstva.

Fric pa se v New Yorku ni zapletel samo v gledališče, temveč se bo prikazal tudi v filmu. Januarja je sodeloval na snemanju filma Trip To The Moon, ki bo izdan naslednje leto.

"V prihodnje si želim sodelovanja na več filmskih projektih. Navsezadnje sem se zaljubil v igro prav zaradi čarovnije velikih ekranov." se spominja Fric.

Zanimivosti o Liberty Theatre:

  • Liberty Theatre sprejme več kot 1000 ljudi.
  • Ziegfeld Midnight Frolic je bil najdaljši show v Liberty Theatre po 82 letih.