Luka Fric - Slovenec na Broadwayu

21. 11. 2017 | Vir: Nova
Deli
Luka Fric - Slovenec na Broadwayu (foto: Osebni arhiv)
Osebni arhiv

Luka Fric se je nad igro začel navduševati že v osnovni šoli. Natančneje v Sevnici in kot je videti, je ta mali kraj v Posavju nadvse plodovit z uspešnimi zgodbami na drugi strani luže, saj se je že pred štirimi leti v New Yorku preselil tudi Luka.

Ko je v osnovni šoli začel igrati v tamkajšnjih muziklih, se mu še sanjalo ni, da bo nekoč pisal zgodbo o uspehu, ki jo bodo prebirali številni. Nase je sicer opozoril že večkrat, a čisto zares maja, ko se je z ekipo ustvarjalcev filma It gets Better? predstavil na mednarodnem filmskem festivalu v Nici in nato še v Cannesu ter se tam družil z največjo svetovno filmsko elito. "Na festivalih smo spoznavali filmske režiserje, producente in druge igralce iz New Yorka, Los Angelesa, Londona in vsega sveta.

Dnevno so bili organizirani industrijski dogodki - druženja in seminarji, na katerih sem se sam imel priložnost naučiti veliko o filmski industriji," nam je namreč povedal Luka, ki je teden dni preživel v Nici, teden dni pa v Cannesu, kjer je resnično doživel blišč in slavo, o kateri lahko beremo v medijih. A filmska platna niso Lukova edina strast. V posebnem teatralnem doživetju The Illuminati Ball ima namreč eno od glavnih vlog, vstopnice za obisk takšne predstave pa se gibljejo okoli 450 evrov. "Delaj dobro in zgodile se ti bodo dobre stvari. Preprosto. Verjamem, da je življenje v rokah vsakega posameznika, in ker se vse začne z mislijo, razmišljam 'po pameti'. Na srečo sem po naravi zelo optimističen - vsak dan pa poskušam dodati še hvaležnost, pogum in pozitivnost, ki so značilnosti uspešnih ljudi," nam je pa povedal, ko smo ga povprašali o njegovem receptu za uspeh.

Besedilo: Kaja Milanič // Foto: osebni arhiv

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem