Luka Jezeršek: Od urbanih grižljajev do barbik

Luka Jezeršek: Od urbanih grižljajev do barbik (foto: Sebastjan Oblak) Sebastjan Oblak
Vir: Lady
12. 8. 2016

Luka Jezeršek je žirant šova MasterChef, mentor projekta FerFud, vodja kulinarike pri gostinstvu Jezeršek in pred dvema mesecema ponovno novopečeni očka. Ob rojstvu deklice Sofije se je spet moral navaditi biti oče novorojenčku, a kot pravi sam, hočeš ali nočeš, preprosto moraš.

Zakonca Jezeršek sta se v drugo razveselila deklice in čeprav je Luka pričakoval fantka, ju je novica o deklici prevela s prav posebnimi občutki.

"Se že pripravljam na večjo prisotnost ženske energije v družini, verjetno pa mi s časom tudi igra z barbikami ne uide," doda z nasmehom. Z ženo Aleksandro sta že starša skoraj triletnega Urha, ki mu vloga starejšega brata ne povzroča nobenih težav. "Sofijo je zelo lepo sprejel, komaj pa seveda čaka, da zraste in ji bo lahko kdaj pa kdaj tudi ponagajal," razloži Luka in doda, da tudi v vrtcu vsem ponosno razlaga, kako je zdaj postal veliki brat. Z rojstvom hčerke se je Luka za krajši čas odklopil od svojih obveznosti, zdaj pa s polno paro nadaljuje do zastavljenih ciljev. "Moj oddih bo moral še malo počakati, saj smo z dogodki ravno na višku sezone," pravi Luka.

Slovenska tradicija na moderen način

S polno paro pa že deluje projekt FerFud DVE, pri katerem so, kot pravi Luka, pristali po čistem naključju. Hofer kot idejni vodja projekta je za vzpostavitev potreboval 'food truck', ki so ga pri Jezeršku imeli, koncept projekta jim je bil všeč in tako so postali del zanimivega in svežega projekta. FerFud je prvi pravi 'food truck' projekt v Sloveniji, ki po slovenskih mestih, vaseh in ulicah širi sodobno kulinarično kulturo. "Tradicionalne slovenske recepte spreminjamo v fine urbane grižljaje in jih obiskovalcem iz našega 'food trucka' ponujamo po fer ceni," pove Luka. Slovenci smo lahko v zadnjem času deležni veliko dogodkov, ki jih povezuje kulinarična nota, vendar je FerFud drugačen zaradi svoje dobrodelnosti. "Posebno noto dajeta projektu ravno dobrodelnost in povezanost z botrstvom ter tudi priložnost za mlade kreativne ljudi, ki želijo s svojimi kulinaričnimi potenciali razveseljevati širše množice," pove Luka.

Letošnje leto v znamenju deklet

FerFud letos deluje že drugo leto. Tovornjaček se vsak teden odpravi na različne lokacije po Sloveniji in tam ponuja hrano obiskovalcem po fer ceni. Letos v tovornjačku kuhata mladi študentki, Polona in Martina, pod budnim očesom osmih mentorjev, tudi priznanih kuharskih mojstrov, in s kakovostnimi sestavinami iz trgovine Hofer. "Na pot se je tovornjaček že odpravil, tako je do danes obiskal že kar nekaj različnih prizorišč. Točne termine, kdaj bo tovornjaček blizu vas, pa lahko spremljate na spletni strani www.ferfud.si. FerFud je eden od redkih kulinaričnih projektov z dobrodelno noto, a Luka Jezeršek pove, da jih je v zad­njih letih vedno več.

"Zagotovo pa je na tem področju še veliko priložnosti za dodatne dobrodelne projekte," doda. Kljub številu projektov, pri katerih Luka sodeluje, pa zatrjuje, da mu idej za nove projekte nikoli ne zmanjka. Na vprašanje, ali lahko pričakujemo tudi projekt FerFud TRI, pa pove: "FerFud je tako zanimiv projekt, da bi si z njim seveda želel nadaljevati njegovo kulinarično pot po Sloveniji."

Tekst: K. K.
Foto: Sebastjan Oblak