Luka Jezeršek: Pred dopustom pomagal v ljudski kuhinji Pod strehco

Luka Jezeršek: Pred dopustom pomagal v ljudski kuhinji Pod strehco (foto: Goran Antley, osebni arhiv) Goran Antley, osebni arhiv
Vir: Lady
18. 8. 2017

Po samo dobrem mesecu dni, odkar je Luka Jezeršek obiskal ljudsko kuhinjo Pod strehco v Ljubljani in goste razvajal s svojim prepoznavnim šmornom, se je Luka vrnil na mesto 'zločina'.

Če je bil prvi obisk bolj posloven – tako on kot Zavod Pod strehco se namreč močno zavzemata za preudarno in racionalno ravnanje s hrano, za čim manj odpadne hrane v gostinstvu in gospodinjstvih – pa je bil ta obisk popolnoma zasebne narave, plod prijateljskih vezi, ki so se stkale ob prvem obisku, ko so Luka prostovoljci in gostje enostavno prevzeli s svojo energijo in srčnostjo. Zato ne eni ne drugi tega niso obešali na veliki zvon.

Glavni razlog za delovni obisk je bil ta, da so v ljudski kuhinji v času dopustov ostali brez kuharja. Da bi delo potekalo nemoteno, gostje pa ne bi bili prikrajšani, se je povabilu na pomoč odzval Luka Jezeršek, ki je kljub obilici dela in temu, da je poletje za gostinske delavce top sezona, prišel in daroval en dan v dober namen. "To enostavno še moram narediti, preden odidem na dopust, sicer mi ne bo dalo miru," je odgovoril na vprašanje, zakaj se je odzval klicu na pomoč. Tokrat je pripravil odlične polnjene paprike, brez katerih poleti pač ne gre, ter piščančje meso z zelenjavo. Seveda nam ni treba omenjati, da je vse pošlo še pred zaprtjem.

Dobro se vrača z dobrim

S tem plemenitim dejanjem je dokazal, da ni le vrhunski kuharski mojster, temveč tudi človek širokega in odprtega srca. V Zavodu Pod strehco so mu neizmerno hvaležni, saj se zavedajo, da žrtev ni bila majhna. Le koliko tako priznanih kuharjev premore tako srčnost? Popolnoma nesebično darovati en dan, svojo energijo in čas v dober namen, za drugega.

V Zavodu so prepričani, da se bo to dobro delo nedvomno vrnilo, saj verjamejo v pravilo dobro z dobrim, ki ga pri svojem delu vsak dan občutijo na lastni koži. Ko torej naslednjič, ko boste morda imeli preveč časa ali pa tudi ne, ne boste vedeli, kam in kaj, se za hip ustavite in pomislite, kaj lahko sami naredimo za lepši in boljši jutri.

A. P. K

Priporočamo