Luka Mulec in Sebastjan Jenko: Slovenska manekena izstreljena med zvezde!

 Luki je na zabavi Philippe Plein za njegov uspeh čestital najbolj oblegan maneken na svetu Lucky Blue Smith. (foto: Profimedia, Immortal Models, Getty Images) Profimedia, Immortal Models, Getty Images
Vir: Story
29. 1. 2016

Luka Mulec in Sebastjan Jenko sta imeni, o katerih bomo v prihodnje še veliko slišali. Modela modne agencije Immortal Models sta na milanskem tednu mode dosegla velik uspeh, saj sta že na začetku kariere dobila priložnost za sprehod po modni pisti na revijah modnih hiš Versace in Dolce&Gabbana. Teden mode v Milanu si bosta 22-letni Luka in 18-letni Sebastijan vsekakor zapomnila za vse življenje, saj sta ga zajela z veliko žlico!

Versace je ena od vodilnih blagovnih znamk v svetu mode, zato imajo tudi zelo specifičen izbor modelov. Zaželeni so izrazite poteze obraza, močan videz, odločna dinamična hoja in samozavest. Vse te odlike ima očitno tudi Luka Mulec, ki se je s pomočjo matične agencije Immortal Models zelo dobro pripravil na prvo sezono tednov mode v Milanu. Priskrbeli so mu vodilno moško agencijo D'management, ki slovi po najbolj zvenečih imenih manekenov in manekenk.

"Vse to in moje trdo delo so na koncu zadostovali, da me je kasting direktorica Barbara Pfister potrdila kot eksluzivni model za Versace," pojasni Luka, ki se je pred nekaj dnevi sprehodil po pisti milanskega tedna mode. Na vprašanje o tem, katere so njegove prednosti, Luka samozavestno odgovori: "Morda je moja prednost ta, da znam izbrati prave ljudi in upoštevati njihove napotke. Ne ustrašim se novih izzivov, ne bojim se trdega dela. Z delom na visokem nivoju pa z vsako takšno izkušnjo pridobivam kvaliteto." Po besedah Luke je bil kasting za tako zvenečo revijo izredno naporen.

"Ogromno je čakanja, premlevanja, ali si res ti pravi za tako pomembno vlogo. Opazuješ konkurenco in se primerjaš, kaj ima on, česar jaz nimam, in obratno. Tukaj nastopi moj športni duh, ki mi ne pusti, da bi se predal še pred koncem 'tekme'," pove. Luka je še na začetku svoje kariere, ki se je izkazal za izjemno sladkega. Pa je dober začetek tudi napoved za uspešno in dolgo kariero?

"Čeprav sem sladkosned, imam rad različne okuse. Tudi kaj kislega kdaj paše, a to ne pomaga, če si teh okusov ne zapomniš. Nič ni dokončno in nesmiselno se mi zdi obremenjevati s tem, kaj bo čez toliko in toliko časa. Začetek je odličen, spodbuden, da se še bolj intenzivno posvetim poklicu modela, ki zahteva celega človeka," pojasni Luka, ki se dobro zaveda samega sebe, saj meni, da ga tako velika izpostavljenost in uspeh, ki je prišel čez noč, ne bosta pretirano spremenila.

"Nekoga, ki gara za svoj uspeh, lahko ta kvečjemu obogati in spremeni na bolje. Ne bojim se sprememb, ostajam skromen, še vedno bom med čakanjem na nove podvige poprijel za kakšno študentsko delo, pa naj se to sliši še tako nasprotujoče si. Vsi namreč mislijo, da z enim takšnim uspehom, kot je moja ekskluziva za Versace, obogatiš. Pot je še dolga in sem komaj na začetku," doda.

Luka prizna, da so se mu z nastopom na modni reviji uresničile želje: "Na to sem čakal vse življenje. Doživel sem neko prej nepoznano mešanico evforije, adrenalinskega šoka in velikanske odgovornosti. Zdaj res ne smem zamočiti, mi je rojilo po glavi, saj se od mene veliko pričakuje in ponujena mi je izjemna priložnost, da potrdim vsa ta pričakovanja. Čutiš neki ponos, ko pomisliš, kako malo modelov lahko začne svojo kariero z ekskluzivo, in prav ti si ta srečnež."

Tik pred revijo je bilo po pričevanju Luke v zaodrju povsem v nasprotju s predsodki o kaosu in kričanju. "Zelo umirjeno, polno emocij in pričakovanj, da se bo zgodilo nekaj veličastnega, je bilo. In glede na celotno scenografijo, zelo dolgo in odlično zamišljeno pisto, noro osvetljavo in glasbo je bilo toliko bolj nestrpno čakanje, da končno stopim na to modno sceno na najboljšem šovu sezone," pove Luka, ki je bil med modno revijo osredotočen na hojo in odločen pogled.

"Pista je bila zelo zapletena, zato je bilo vse odvisno od spomina, da ne bi zavil v napačno smer, da ne bom prehiter ali prepočasen, saj je bilo na pisti hkrati tudi do deset modelov. Na srečo je bila dolga in je tisti adrenalinski občutek trajal dlje, nihče od 60 modelov pa ni naredil niti ene napake."

Podobne občutke evforije je doživljal tudi Sebastjan Jenko, ki mu je bila ponujena izjemna priložnost, da na tednu mode v Milanu nastopi na modni reviji Dolce&Gabbana.

"Domiselnost dvojca Dolce&Gabbana res nima meja. Tokrat sta si zamislila nekakšen sicilijanski vestern. Bilo je veliko džinsa, zato so iskali bolj vitke modele, ki so prepričljivi na pisti, imajo 'strong look' (močan videz, op. a.), kot temu rečejo v modnem žargonu. Zelo razgibana sta bila tudi starostna meja in videz modelov, med katerimi sem se na svoje veliko presenečenje znašel sam," vzhičeno pove Sebastjan, ki je bil še pred kratkim zaprisežen nogometaš.

"Veliko sem treniral in vso tisto strast, ekipni duh in 'boj' do zadnje minute zdaj pridno izkoriščam pri delu v modnem svetu. Nimam težav z avtoriteto, ravno včeraj mi je bookerka Gaia iz moje agencije Nologo v Milanu rekla, da sem zelo samostojen, iznajdljiv in potrpežljiv. Prav ta zadnja lastnost naj bi bila osnova za dolgo in uspešno kariero," pove. Da je sodelovanje na tednu mode ena od najvznemirljivejših stvari za modela, je potrdil tudi Sebastjan: "Zame je to nekaj najbolj norega, kar sem v svojem mladem življenju doživel. Spletanje socialne mreže, nenadoma dobiš veliko novih kolegov z vsega sveta, in to te bogati. Milano postane za 14 dni osrednje modno prizorišče, modeli se vozimo z enega dela mesta na drugega, številne obveznosti, brez popuščanja, divji tempo, ampak je vredno. Sploh na začetku, ko ti je vse novo in toliko bolj zanimivo, je prisotno to vznemirjenje. Po nekaj sezonah se ta evforija poleže in začneš malce drugače gledati na vse, čeprav je večini modelov teden mode še vedno največji adrenalinski 'kik' v letu."

Sebastjan je užival vsako sekundo procesa, ki mu je oplemenitil življenje, in na poti spoznal še veliko obrazov, ki jih je pred tem občudoval od daleč. "Bilo je zelo veliko top modelov, vsaj štirje od njih so trenutno med prvih pet na lestvici glede na uspeh in zaslužek. Prej sem jih gledal le na modnih straneh in na posnetkih, zdaj pa se z njimi pogovarjam kot prijatelj. Zaradi prijaznega in prizemljenega odnosa do mene, popolnega začetnika, sem se hitro vklopil v atmosfero, ki je bila polna smeha, mešanice kultur, jezikov in nobene napetosti," pojasni maneken in doda: "Doživeti to so sanje vsakega manekena, ne glede na starost. Za nekega najstnika je doživljanje vsega toliko bolj intenzivno, in ko popusti pritisk, da več ne moreš narediti nobene napake, ampak ravno nasprotno, da si svoje delo suvereno opravil, takrat se prava zabave šele začne."

Napisala Manja Plešnar
Fotografije Profimedia, Immortal Models, Getty Images

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story04/2015

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 04/2015

Story 04/2015, od 21. 01. 2016