Luka Serdinšek Betlehem (Kmetija): "Arči, počivaj v miru. Lara, drži se!"

Luka Serdinšek Betlehem (Kmetija): "Arči, počivaj v miru. Lara, drži se!" (foto: Luka Serdinšek Betlehem) Luka Serdinšek Betlehem
8. 11. 2018

Čeprav se Lara in Luka znotraj resničnostnega šova Kmetija nista ujela najbolje, je nazadnje njun razhod po izgubljenem dvoboju na Kmetiji, minil mirno. Luka je z nami delil svoj pogled na celotno situacijo in nam zaupal sledeče ...

"Spor, ki se je zgodil med mano in Laro, je splet okoliščin. Larino reakcijo popolnoma razumem in mislim, da bi vsi odreagirali enako. Še posebno tukaj, ko je šlo za živo bitje, ki je bilo last Lare. Je pa reakcija Lare presegla vse meje dobrega okusa in zdrave pameti, z njenim zmerjanjem, žaljivkami ter psihičnim in fizičnim napadom name. V tistem trenutku mislim, da bi tudi Lara potrebovala zdravniško pomoč.

Ob napačnem času sem bil na nepravem mestu. Hvala Bogu, da so ostali tekmovalci videli kako zadeva stoji, zato so mi pokazali podporo in stali za menoj. Za poškodbo konja smo definitivno krivi vsi, od prvega do zadnjega na Kmetiji, razen Frankota, ki je imel prepoved stika z živalmi zaradi tedenske kazni.

Na Kmetiji smo bili vsi dolžni skrbeti za vse živali, od prve do zadnje, zato tukaj ne vidim ničesar, kar bi kazalo na mojo krivdo. Ne smemo pozabiti, da na Kmetiji ni bil samo Larin konj, temveč je bilo veliko živali, za katere smo morali skrbeti. Tudi naše živali, ki so bile že prej na Kmetiji, so bile vredne spoštovanja in oskrbe. Potrebno je bilo gledati tudi na njihovo dobro počutje ter varnost in ne zgolj na Larinega konja. Če bi jaz imel svojo žival na Kmetiji, sigurno ne bi nikoli dovolil, da opravlja z njo nekdo, ki se na to ne spozna. Ne smemo pozabiti tudi to, da je to šov in zato ne razumem Lare, da je v šov pripeljala svojega konja.

Vem, da je imela Arčija za svojega otroka in ga je želela imeti v svoji bližini. Ker vemo, da je Arči pred kratkim podlegel in nas zapustil, prosim, da pokažemo spoštovanje do Lare, saj samo ona ve, kaj vse je doživela z njim. Zato tudi sam sočustvujem z njo. Lara hvala, da si mi dala možnost spoznati to čudovito bitje, ki mi bo za vedno ostalo v lepem spominu, ne glede na to, da sva ti in jaz imela spor. Vem, da obljubljene ježe z Arčijem ne bom mogel doživeti, za kar mi je zelo hudo. Arči, počivaj v miru. Lara, drži se!"

Aleš-Rod // Foto: Luka Serdinšek Betlehem (osebni arhiv)

Priporočamo