Luka Sešek trenutno živi za glasbo

Luka Sešek trenutno živi za glasbo (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
23. 11. 2017

Luka Sešek je glasbeno zelo nadarjen. Poleg petja v šovu Znan obraz ima svoj glas in nastopanja v muzikalu Mamma Mia je z zasedbo Proper izdal tudi nov komad.

Luka sicer ni novinec na glasbenih odrih – bil je finalist v šovu Slovenija ima talent, kjer je seveda pel. "To je bila ena boljših izkušenj, kar sem jih kdaj imel. Niti ene slabe stvari nisem odnesel iz tega šova. Dal mi je zelo veliko in za to sem neizmerno hvaležen." Zdaj ustvarja s skupino Proper, katere pesmi si požvižgava tudi njegov oče Jure, saj so pred kratkim izdali novo skladbo.

"Poleti smo izdali naš drugi, čisto svež komad z naslovom Rad bi jo videl. Se mi zdi, da smo eden redkih bendov – tako mladih, da ne bo pomote –, ki naredimo celoten proces, od melodije, besedila do aranžmaja in miksa, vse sami. V tem uživamo in pri tem bomo tudi ostali. Veseli smo, da dobivamo pozitivne odzive in da nas ljudje poslušajo in radijske postaje vrtijo."

Se bo torej v življenju posvetil glasbi ali si bo izbral kakšen drug študij? "Trenutno živim za glasbo. Ali bo pri tem ostalo, pa se pustimo presenetiti. Sem človek, ki ga zanima veliko stvari, a trenutno sem do ušes zaljubljen v glasbo," se nasmeji Luka.

Oče in sin skupaj na odru

Jure Sešek je najbolj znan kot radijski moderator, vendar pa svoj igralski potencial izživlja tudi na odru muzikala Mamma Mia, kjer svojo strast do nastopanja deli skupaj s sinom Luko. "Povedati moram, da sem v predstavi rezervni Sam, eden izmed treh očetov, tisti, ki konča z največjim nasmehom! No, pa tudi s poroko in zalo Donno v objemu. Mhm! Zaradi zasedenosti izvrstnega Uroša Smoleja se je produkcijska ekipa odločila, da Samu priskrbi dvojnika. No, Uroševih oblačil si nisem mogel nadeti, s songi se trudim, z vživetjem v eno glavnih moških vlog pa tudi. Z največjim veseljem! Da, vloga je pomembna, družba super, muzika enkratna. Čisti užitek!" navdušeno razlaga Jure, ko ga povprašam o njegovi vlogi.

Pa Luka? "Jaz sem mali navihani Eddie. Prijatelj ženina Skya. Sem kar na odru. Plešem, pojem in nekaj tudi govorim." Ker gre za pesem znane skupine Abba, me seveda zanima, ali sta oče in sin ljubitelja te skupine in seveda muzikalov? "Vse omenjeno imam rad. Še dobro, sicer bi v tej vlogi in predstavi trpel. Gre seveda za muzikal, ki je glasbeno sestavljen izključno iz pesmi skupine Abba. Neverjetno se zdi, koliko uspešnic ji je uspelo ustvariti, koliko življenjske sporočilnosti je v njihovih besedilih in kako uspešno so jih ustvarjalci muzikala, pozneje tudi filma, nanizali v zanimivo zgodbo. Gledališče imam rad, čarovnija teatra je lepa reč. Glasba je pomemben del mene, muzikali pa tako lepo združujejo oboje."

Tudi Luka misli podobno kot oče Jure, čeprav je njega pritegnil predvsem muzikal. "Sam sem velik navdušenec nad muzikali, kakšen velik oboževalec Mamma Mie in Abbe pa nisem bil nikoli," iskreno pove Luka.

Foto: Primož Predalič, Helena Kermelj, osebni arhiv/Prospot

Priporočamo