Luka Zahović: Po tekmi še dobrodelen

Luka se je pridružil 
zvezdnikom, ki že imajo 
svoj odtis dlani na 
verižici. Med njimi je tudi 
Marcos Tavares.
 (foto: M.M.) M.M.
Vir: Nova
22. 12. 2014

Mladi up mariborskega nogometnega kluba NK Maribor Luka Zahović je po zadnji tekmi, ki so jo nogometaši odigrali v Ligi prvakov, znova stal v ospredju medijske pozornosti. Tokrat na prav posebnem dogodku, ki je bil tudi zaznamovan z dobrodelno noto.

Trenutno najbolj oblegan in zaželen mladi nogometaš Luka Zahović se je udeležil prav posebnega odprtja razstave z naslovom Verižice pripovedujejo, ki jo je pripravila zlatarna Holc. Luka je bil skupaj z Marcosom Tavaresom osrednji gost razstave, ki je v čast prejel tudi svoj prvi StarPrint in se tako pridružil klubu zvezdnikov, ki ga že imajo. Med njimi je že omenjeni Marcos, nosijo ga tudi Maja Keuc, Tadej Toš in Jonah Nilsson. Zgodba, ki se odvija v skrivnostnem obesku in verižici, je zaznamovana z odtisom Lukove dlani. "Človeštvo že od nekdaj fascinira zgodba o prihodnosti, ki je zarisana v naših dlaneh. To je zelo intimen in občutljiv del telesa, ki lahko razkrije veliko o nas, in prav tukaj se začne zgodba o StarPrintu, obesku z odtisom slavne osebe," je povedala Ana Holc, lastnica zlatarne in dobitnica Prešernove nagrade. "StarPrint ima tudi dobrodelno noto, saj gre delež dobička od prodaje humanitarni organizaciji po izboru zvezdnika."

POMAGA, KOLIKOR LAHKO

Razstava Verižice pripovedujejo je za javnost odprta do konca januarja 2015. Obiskovalci bodo na razstavi spoznali nakit kot umetnost, ateljejske verižice, ki so nastale izpod rok priznanih umetnikov, in spoznali zgodbe, ki jih verižice pripovedujejo. Verižice so namreč veliko več kot zgolj okras telesa. Že od nekdaj so simbol funkcije, dostojanstva, vojaške ali civilne nagrade, odlikovanja. Verižica je tudi vez med tistim, ki jo nosi, in tistim, ki jo je podaril. Kot takšna povezuje in ima včasih tudi erotičen pomen. Prav poseben pomen pa bo imela tudi za Luka Zahovića. "Zelo pomembno je, da gre del dobička v dobrodelne namene, in pomembno je tudi to, da je to plod domače inovatorke, ki je uspešna tudi zunaj naših meja," je povedal Luka.

ZA OTROKE

Luki je zelo pomembno, kakšno zgodbo in sporočilo nosi dobrodelna nota verižice, ki jo bo nosil. "Zgodba StarPrinta ima dobrodelno noto in odločil sem se, da bo šel delež dobička od prodaje Unicefu Slovenija. S punco oba nosiva nakit, oba imava prstana, nosim pa še kakšne ure in do zdaj redko verižice, saj ves nakit na tekmah snamemo. StarPrint pa bom nosil," še doda Luka. Seveda si številni želijo, da bi jih na prireditvah obiskal mlad nogometni zvezdnik, a Luka žal za vse nima časa. "Žal res nimam časa, da bi se odzval vsem vabilom na dobrodelne prireditve. Zdaj me namreč čaka pot v tujino. Drugače pa se trudim, da izpolnim pričakovanja in se poskušam odzvati ter iti tja, kjer me ljudje želijo, da vidim, da s tem naredim nekaj dobrega. Pošiljam tudi svoje drese v upanju, da bodo dosegli kakšno korist. Vem, da nismo vsi enako finančno podprti in da je treba pomagati tistim, ki si sami ne morejo. To je tudi meni zelo pomembno," še doda Luka.

MIMA

Značke: Luka Zahovič