Lukas Zuschlag: Osvojile so ga eksotične plaže

Vir: Lea
29. 8. 2013

Baletnika Lukasa Zuschlaga, ki je letošnji poletni oddih preživel na Tajskem in Baliju, je biser Indonezije povsem očaral in ga napolnil z novimi močmi za plesno ustvarjanje.

Na poletno popotovanje se je plesalec Lukas odpravil s svojo zelo dobro prijateljico Ano Klašnja. Skupaj sta se srečala z novo kulturo, hrano, okoljem ...

Lukas je Azijo sicer obiskal že tretjič, a prejšnji potovanji v te kraje sta bili bolj kot ne povezani s plesom, tokrat pa je v teh eksotičnih krajih preživel svoj poletni dopust.

Lukas in Ana sta najprej potovala v Bangkok in nato čez Kuala Lumpur na Bali – obljubljeno točko za zabavo in počitek.

Obiskala sta sever tega bisera med otoki in tam preživela štiri krasne dni, čeprav je Lukasu vmes malce ponagajalo tudi zdravje.

Ana je te dni izkoristila predvsem za užitke v vodi in se popolnoma posvetila potapljanju.

"Z Ano sva se super razumela, saj se poznava že zelo dolgo in dobro ter sva navajena prosti čas preživljati skupaj. Čeprav je logično, da če si tri tedne skupaj 24 ur na dan, vsake toliko pač potrebuješ malo časa zase," je odnos med njima opisal baletnik.

Na potovanju ni manjkalo niti raziskovanja narave. Slapovi, gozdovi, riževa polja. Za malo adrenalina pa je poskrbel spust z raftingom. ˝Bilo je res fascinantno, narava je neverjetno lepa.«

Življenje se odvija počasi

Če bi moral izpostaviti, kje mu je bilo najbolj všeč? Lukasa je popolnoma navdušil predvsem način življenja na tem otoku. "Vrhunske plaže in 'life the easy way'. Na tak način življenja bi se z lahkoto privadil," pravi Avstrijec.

Tudi običaji druge kulture ga niso motili.

"Nimam težav s sedenjem na tleh, vožnjo v avtu, ki nima vrat, hrano na plastičnih krožnikih, da ni tople vode ..."

Kaj pa hrana?

"Ananas, papaja in sveže stisnjeni sokovi – vse to ima popolnoma drugačen okus kot pri nas. Sicer mi je bila azijska hrana zelo všeč, celo povsem sem se navdušil nad karijem. Ampak po dveh tednih sem začel pogrešati domačo, evropsko kuhinjo," zaupa in doda, da mu je uspelo najti restavracijo na terasi nekega kluba, kjer so imeli vsak dan odlične dobrote z žara (zrezki, klobase, ribe ...) in krompirjevo solato.

Simpatični plesalec, ki se je po vrnitvi iz sončne Indonezije takoj lotil novih plesnih projektov, med drugim bo zadnji teden avgusta vodil delavnico baleta na plesnem festivalu Vibra, za svoje naslednje potovanje načrtuje polet na drugo stran sveta.

"Južna Amerika ali kakšno hudo mesto, kot je New York. Zagotovo pa bi rad preživel nekaj časa doma v Avstriji," je še za konec povedal nasmejani Zuschlag.