Luki Dončiću največ pomenijo malenkosti

Luki Dončiću največ pomenijo malenkosti (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
29. 12. 2017

Mladi Luka Dončić tudi po evropskem prvenstvu navdušuje na košarkarskem parketu, pred dnevi je veliko pozornosti pritegnil neverjeten koš, pod katerega se je podpisal mladi košarkarski virtuoz. Osemnajstletnik je namreč zadel koš z druge strani igrišča. Kljub zahtevnemu ritmu, v katerega je kot športnik vpet, pa si je tudi sam v božičnem času privoščil kratek počitek in v družbi najbližjih preživel božične praznike.

Fant, ki je s pomočjo soigralcev v septembru spisal slovensko košarkarsko pravljico, še naprej melje tudi pod španskimi koši. Njegov talent so že pred časom opazili čez lužo, trud in delo pa se je odločila nagraditi tudi slovenska javnost, ki mu je podelila priznanje za najbolj perspektivnega športnika Slovenije. Nagrado je v njegovem imenu prevzela kar mami Mirjam Poterbin, Luka pa se je vsem prisotnim zahvalil preko videopovezave: "Hvala, mami, prinesi mi nagrado v Madrid," in priznal, da je prav reprezentančni uspeh na Eurobasketu zanj eden izmed najlepših življenjskih trenutkov. Ob tem je izrazil upanje, da se bo čim prej spet lahko pojavil v slovenskem dresu, in vsem skupaj zaželel lepe praznike.

Prav med prazniki se je mladi košarkar vrnil v Slovenijo, kjer božič že tradicionalno praznuje v družbi najbližjih, v hiši tete, kjer se zbere celotna družina. Kot nam je pred časom zaupala Lukova mati Mirjam, božič še vedno praznujejo tako kot takrat, ko je bil Luka majhen: "Božič vsako leto preživimo v družinskem krogu in seveda je tudi letos tako. Zbere se vsa ožja družina, zdaj vsem to pomeni še toliko več, ker zadnjih pet let Luka ne vidimo tako zelo pogosto." Božič namreč igra v družini že od nekdaj veliko vlogo, zato si tudi Luka vzame čas, pa čeprav zaradi klubskih obveznosti le dan ali dva, da obišče sorodnike v Sloveniji.

In kaj je Božiček prinesel fantu, ki si je v Madridu ustvaril uspešno športno kariero, letos pa se je ob dopolnjeni polnoletnosti razveselil obnovljenega rdečega fička? "Ne boste verjeli, vendar z darili nikoli nimamo težav. Luki namreč veliko pomenijo malenkosti. Največ ceni darila, v katera si vložil nekaj truda," nam je izdala njegova mami Mirjam, ki je v veliki meri zaslužna za to, da je njen sin odrasel v spoštovanja vrednega športnika, ki je kljub slavi ostal z nogami trdno na tleh.

Besedilo: Nika Arsovski // Fotografije: Primož Predalič

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story52/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 52/2017

Story 52/2017, od 21. 12. 2017