Luko Dončića lahko srečate celo v ljubljanski restavraciji diVino

Luko Dončića lahko srečate celo v ljubljanski restavraciji diVino (foto: Profimedia) Profimedia
29. 8. 2019

Luka Dončić, zvezdnik lige NBA, ki igra za moštvo Dallas Mavericks, svoje brbončice rad razvaja tudi v restavraciji diVino v Ljubljani.

Letošnje poletje je košarkarski as Luka Dončić na kratkem obisku na Krku pokazal, da je po navodilih trenerjev vidno shujšal in pričel delati na mišični masi. Kljub zahtevnim fizičnim pripravam, pa si Luka tu in tam še vedno dovoli uživati v dobrih stvareh. Recimo v slasteh, ki jih ponuja ljubljanska restavracija diVino, kjer so Luko v objektiv ujeli skupaj s prestižno penino Mare Santo.

Mare Santo je penina s prav posebno zgodbo. Z nadvse inovativnim postopkom zorenja, žlahtna kapljica Mare Santo nastaja pod taktirko priznanega vinarja s Huma Igorja Tomažiča. Steklenice so namreč med zorenjem vina potopljene v morje in ker morje nikoli ne miruje, se steklenice ves čas gibljejo, kar je za vino nadvse ugodno. Kot pravijo vinarji, vino na ta način ne 'zaspi', zaradi odsotnosti zraka pa tudi ne more oksidirati. Prve steklenice penine Mare Santo so potopili leta 1998, do danes pa je vino dobro poznano ljubiteljem in poznavalcem po različnih koncih sveta. Lani so tako potopili 30.000, letos pa že 45.000 steklenic. Večina jih je sicer namenjenih za izvoz, če bi jo radi okusili, pa se seveda tudi vi oglasite v restavraciji diVino. Morda pa se vam poleg uživanja v dobri hrani in prestižni penini uspe še slikati z Lukom Dončićem.

Priporočamo